fbpx

 
 
2 Comentarii

Primaria Turda foto

Primăria Turda este executată silit pentru plata unei sume de 24.000 de lei, către trei turdeni care s-au ”războit” cu administrația locală, încercând să blocheze realizarea unui cimitir în apropierea cartierului Primăverii, lucru pe care l-au reușit în cele din urmă.

”Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 05.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”, se precizează în încheierea din Dosarul 7389/328/2020, în care Zăhan Călin, Oneț Sorin și Todea Marioara Tinelia au solicitat executarea silită a Primăriei, pentru plata daunelor morale obținute într-un proces împotriva administrației locale, prin care au reușit anularea unei hotărâri de Consiliu Local.

Istoria acestui conflict a pornit de la intenția administrației locale de a aproba realizarea unui cimitir în imediata vecinătate a caselor de la marginea cartierului Primăverii din Turda.

Intenția construirii unui cimitir privat în zona cartierului Primăverii a apărut în primăvara anului 2017. La vremea respectivă, mai mulți cetățeni din cartier s-au declarat împotriva acestei idei.

Ei susțineau că este pusă în pericol pânza freatică, că se blochează dezvoltarea cartierului și că vecinii noului cimitir vor fi dezavantajați în mod evident.

Citește și:

Mai mulți locatari din cartierul Primăverii din Turda nu sunt de acord cu construirea unui nou cimitir!

Scandalul a luat amploare, iar subiectul a fost comentat inclusiv de IPS Andrei.

IPS Andrei Andreicuț a declarat că nu susține ideea unui cimitir privat la Turda, precizând că nu știa nimic despre afacerea care stă în spatele solicitării părintelui Vasile Știopei, de la Parohia Ortodoxă Oprișani II, care la o ședință a Consiliului Local a amenințat consilierii că nu mai primesc voturi, dacă nu aprobă construirea cimitirului, pe o parcelă din cartierul Primăverii și că va veni cu 3000 de enoriași în fața Primăriei.

Citește și:

IPS Andrei Andreicuţ, despre scandalul noului cimitir de la Turda: Nu susţin cimitirele private

Ulterior, la câteva luni, consilierii turdeni au aprobat PUZ-ul pentru această investiție, ascunzându-se în spatele ”votului secret”.

După o nouă dezbatere privind oportunitatea sau problemele construirii unui nou cimitir în cartierul turdean Primăverii, în care preotul Vasile Știopei a prezentat utilitatea și necesitatea noului cimitir, în timp ce mai mulți locatari din cartier au ridicat problema legalității și amplasamentului acestui cimitir, consilierii turdeni au aprobat PUZ-ul propus, în urma unui vor secret, în care 11 din cei 14 votanți și-au dat acordul (la limită).

Citește și:

Consilierii turdeni și-au dat acceptul, prin vot secret, pentru PUZ-ul noului cimitir din cartierul Primăverii

69 de persoane fizice au atacat în contencios administrativ hotărârea luată de Consiliul Local Turda, iar în luna mai 2020 au obținut câștig de cauză, definitiv.

”Admite acţiunea. Dispune anularea HCL nr. 251/2017 privind aprobarea PUZ şi RLU aferent amenajare cimitir în mun.Turda, str. Ion Agârbiceanu f.n. emisă de Consiliul local al mun.Turda. Obligă pârâtul la plata în favoarea reclamanţilor Zăhan Călin, Todea Marioara Timelia, Oneț Sorin a daunelor morale de 8.000 lei pentru fiecare dintre aceştia. Obligă pârâtul la 2450 lei cheltuieli de judecată în favoarea reclamanţilor Z., T. şi O.”, menționa hotărârea Tribunalului Cluj, care a rămas definitivă prin respingerea recursului la Curtea de Apel Cluj. 

Citește și:

HCL-ul privind construirea unui cimitir în cartierul Primăverii, anulat definitiv în instanță!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  cornel · 14:55 02.01.2021
  E usor sa executi silit primaria trebuiau executati silit consilierii locali si juristul primariei adica concret persoanele care au conceput si votat HCL - ul.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   justitiarul · 17:18 02.01.2021
   Gresiti- nu toti consilierii au votat pentru construirea cimitirului. Cum i-ați alege pe cei care au votat contra de cei care au votat pentru? Să plătescă și cei care au votat contra construirii cimitirului?Au pus în urnă voturile. Nu mă puteți combate că am participat la sedința respectivă.Clar, este corect ca primăria este răspunzătoare.Domnul primar nu a vrut să-l supere pe domnul Șteopei(domnul preot a amenințat pe cei care au pământ în apropiere și nu au fost de acord dând exemplu o pildă cu un creștin care a refuzat să facă ceva pentru biserică și i-a murit copilul - sincer m-am simțit ca în evul mediu la acea ședință de consiliul local). Domnul primar nu a vrut să-l supere nici pe masonul Ucu Faur(știm de ce). Așa că, domnule Cornel, cred că ai doar parțial dreptate(în ce privește juristul care nu cred că se prea strofoacă cu procesele doarece se plătesc din banii contribuabililor).Un an bun să aveți!!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate