fbpx

 
 
Scrie un comentariu

cantina 1 an

Pe 21 decembrie anul trecut se deschideau porțile cantinei sociale din incinta Liceului Liviu Rebreanu Turda, acum sunt peste 250 de beneficiari, care primesc în fiecare zi o masă caldă.

Cantina socială reprezintă un parteneriat între administrația locală, care a modernizat locația, și investitorul turc Levent Atin, care asigură masa pentru circa 250 de persoane, zilnic. 

Persoanele nevoiașe sunt selectate în baza recomandărilor primite de la reprezentanții cultelor religioase din Turda. Primarul Cristian Matei a precizat că administrația locală deține o cantină socială, la care sunt înscriși circa 60 de oameni, însă acolo e vorba de criterii de selecție pe baza legislației existente în domeniul protecției sociale.

Levent Atin este un investitor turc care deține mai multe afaceri în România. El a ajuns și în zona Turzii, la Turda urmând să exploateze sare, iar la Câmpia Turzii intenționează să deschidă o fabrică de conserve.

„Pentru unele persoane care au nevoie de noi, acest an a înseamnat mai mult decât ne putem imagina. În spatele sutelor de porții de mâncare caldă, oferite 6 zile pe săptămână, stau niște povești de viață. Pe chipul fiecărui beneficiar, greu încercat de soartă, se vede un singur lucru: o bucurie imensă că cineva se gândește la ei!

Împreună cu Asociația de Ajutor Social Marathon și cu sponsorul SAREROM prin persoana domnului Levent Atin, în 12 luni, am oferit un prânz cald pentru aproximativ 250 de turdeni cu un grad sporit de vulnerabilitate.

Pe această cale, dorim să mulțumim tuturor colaboratorilor care se implică în acest proiect și nu în ultimul rând personalului cantinei, care oferă alinare sufletelor care le calcă pragul. Înainte de toate, trebuie să nu uităm că suntem oameni, iar grija pe care o purtăm celor din jur ne definește și ne umple sufletele de fericire. Mulțumim tuturor! ” este mesajul primarului Matei Cristian

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate