fbpx

 
 
Scrie un comentariu

SCIA 2020 1

Municipiile Turda și Câmpia Turzii au câștigat premii importante la Gala Smart City Industry Awards 2020, care a avut loc duminică seara, în organizarea Asociației Române pentru Smart City.

Ediția a V-a s-a desfășurat în mediul online, însă a reunit liderii industriei Smart City din România, pentru prima dată.

”Evenimentul este o recunoaștere a eforturilor și demersurilor, proiectelor, de premiere a oamenilor, instituțiilor și companiilor care au contribuit la dezvoltarea comunităților din România, în acest an plin de provocări.”, au transmis organizatorii.

S-au acordat 10 premii speciale, unul dintre ele ajungând la Turda, respectiv la categoria ”City Manager of the Year”.

”Dorin Apahidean, administratorul public al Municipiului Turda, județul Cluj. Administrator public al Municipiului Turda încă din anul 2017, Dorin Apahidean este un puternic susținător al conceptului de Smart City, dezvoltând proiecte pentru dezvoltarea comunității din Turda și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. În 2018, Turda a câștigat locul 1 în competiția organizată de Comisia Europeană pentru planurile de mobilitate urbană, învingând Manchester și Milano, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning). PMUD Turda are un portofoliu de proiecte în valoare de 127 milioane  euro până în 2030.”, este caracterizarea făcută de cei care au decernat premiul.

Apoi, au fost categoriile anunțateîn această inedită competiție. Lăudabil este faptul că 2 din cele 6 categorii premiate de juriul Smart City Industry Awards - ediția 5, au venit tocmai la Turda și Câmpia Turzii!

Primăria Turda a câștigat la categoria ”Best Smart Mobility Project”, cu proiectul prin care a devenit primul oraș din România cu transport public urban 100% electric.

”Primăria Municipiului Turda, Primar Cristian Octavian Matei, pentru proiectul ”Transport în comun 100% electric în Municipiul Turda”. Municipiul Turda a introdus în circulație 20 de autobuze electrice achiziționate cu fonduri europene și a devenit astfel primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric.”, au menționat organizatorii.

Primăria Câmpia Turzii a fost desemnată câștigătoare la categoria ”Best Smart Living Project”, cu un proiect desprins parcă din filmele SF.

”Primăria Câmpia Turzii, Primar Dorin Nicolae Lojigan, SecurifAI, CEO Valeriu Filip și Orange România pentru proiectul ”Sistem de securitate pe bază de inteligență artificială în Municipiul Câmpia Turzii”. SecurifAI și Orange România au implementat un sistem de camere de supraveghere în municipiul Câmpia Turzii care alertează autorităţile în timp real dacă au loc infracţiuni în oraş. Sistemul foloseşte tehnologia inteligenţei artificiale, algoritmii învăţând zilnic pe baza fluxurilor video primite de la camerele de supraveghere.”, au precizat organizatorii.

Vezi înregistrarea Galei, mai jos:

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate