fbpx

 
 
2 Comentarii

124376397 3639751806056691 6733691807085608248 n2

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, consideră că demisia medicului Lehel Csergo este un act de lașitate, acuzându-l că dincolo de lamentările sale pe Facebook, nu a dorit să înființeze o secție COVID la Câmpia Turzii, pentru ca pacienții să fie tratați cum trebuie!

”Am avut multe discuții cu dr. Csergo și cu toți medicii Spitalului din Câmpia Turzii pentru a le prezenta propunerea de înființare a unei secții COVID, în condițiile în care avem pacienți COVID în oraș pe care ar trebui să îi putem trata pe plan local să nu îi mai trimitem la Cluj-Napoca.

Am încercat să găsim o soluție împreună cu managerul unității dar, din păcate, ne-am lovit de opoziția medicilor din spital. Dacă doctorul Csergo voia să facă o secție COVID putea să facă, trebuia să vină cu o soluție, așa a preferat să plece și să abandoneze bolnavii”, a spus Lojigan, citat de cluj24.ro.

Potrivit acestuia, secția de Paliative a fost  eliberată iar acolo sunt internați pacienții cu COVID până sunt trimiși la Cluj-Napoca, fiind respectate toate procedurile medicale în vigoare.

”Nu poți, ca medic, când îți vine pacientul la spital cu simptome COVID să nu îi acorzi un tratament sau să îl scoți din spital. Trebuie tratați și pacienții non-COVID. Mi se pare o dovadă de lașitate și de trădare față de jurământul depus să își dea demisia și să plece într-o perioadă de criză. Asta în condițiile în care ai un salariu de 16.000 de lei net”, a menționat Lojigan, citat de aceeași sursă.

Primarul din Câmpia Turzii a spune că administrația locală a acordat un sprijin consistent Spitalului Municipal, investind milioane de lei, mai mult decât în orice altă administrație! Investițiile au mers în aparatură medicală, mese de operații, lucrări de reabilitare.

Chiar dacă informația a fost publicată abia azi, medicul Lehel Csergo a demisionat în 2 decembrie, invocând ”motive personale”, iar destinația sa se pare că va fi spre cabinetul de medic de familie al soției sale.

Citește și:

Dezvăluirile medicului Lehel Csergo: Nimeni nu avea să afle despre pacienții cu Covid „uitați” în spitalul din Câmpia Turzii

UPDATE:

Au apărut ”dezvăluiri” și despre medicul Lehel Csergo!

”Aș vrea să îmi pară rău, dar nu pot când îmi amintesc că acest medic m-a trimis anul trecut în noiembrie acasă de la gardă doar cu o injecție cu calmant și cu recomandarea ”când am timp ar fi bine să-mi fac un tomograf”! A doua zi eram internată de urgență la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, după analize stabilindu-se diagnosticul de SEPTICEMIE. Cât aș fi rezistat cu septicemie și fără tratament, cât de bine puteam să arat să nu necestit internare?”, a fost comentariul pus de o localnică, Laura Mursoi, la informația privind demisia medicului.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate