fbpx

 
 
3 Comentarii

128603707 3837030959649699 3909082102642138807 o 

Proiectul constă în amenajarea unei zone de agrement și centru multifuncțional în Parcul Central, prin construirea unei clădiri multifuncționale, amenajarea unor locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârstă, înființarea unui nou patinoar, amenajare piațetă cu pavilion și fântână, zonă de intrare cu poartă de acces și amenajări exterioare.

➡ Clădirea multifuncțională - este prevăzută cu un spațiu interior care să poată găzdui evenimente adresate în special copiilor, iar în paralel, o mică sală de conferințe care să poată găzdui evenimente educative pentru parinți și copii. La nivel funcțional, clădirea în suprafață construită de 667.00 mp și o suprafață utilă de 577.00 mp este compusă din două corpuri: corpul 1 găzduiește sala de conferințe cu o capacitate de 84 de persoane, un birou anexat acestei săli, un spațiu destinat administrației, un foaier și grupuri sanitare. Corpul 2 este compus din locul de joacă interior, două săli multifuncționale, grupuri sanitare și un spațiu tehnic care deservește întreaga clădire.

➡ Locuri de joacă pentru copii - locul de joacă pentru copii a fost împărțit în 3 zone, delimitate între ele de alei pietonale. Zona 1 are forma ovală și ocupă o suprafață de 325.50 mp. Echipamentele zonei 1 sunt destinate pentru grupa de varsta 1-3 ani și cuprinde echipamente variate precum : figurine pe arc, leagăne, balansoare, turnuri activități, tobogane și zone cu nisip. Zona 2 are formă circulară și ocupă o suprafață de 415.50 mp. Echipamentele zonei 2 sunt destinate pentru grupa de vârstă 4-12 ani și cuprinde echipamente variate precum : leagăne, balansoare, turnuri activități, tobogane și echipamente complexe cu diferite trasee și jocuri. Zona 3 are formă circulară și ocupă o suprafață de 154.00 mp. Echipamentele zonei 3 sunt destinate pentru grupa de varsta +6 ani și cuprinde echipamente variate precum : cuburi, cadre și platforme pentru cățărat. Materialele predominante sunt lemnul, vopsit și tratat împotriva intemperiilor și razelor UV și panouri HPL, vopsite în culori vii. Locul de joacă are ca pardoseală - tartan turnat, respectând standardele actuale de siguranță.

➡ Patinoar - în cadrul parcului se va amplasa un patinoar în suprafață de 380 mp, de formă circulară. Patinoarul va avea instalațiile încastrate în placa suport, iar sistemele de producere a gheții se vor amplasa pe perioada folosirii lui în imediata vecinătate, într-o cabină tehnică demontabilă. În afara perioadei de utilizare în scopul primar, suprafața patinoarului se va amenaja sub forma unei piațete urbane destinată organizării de activități specifice pentru copii.

➡ Piațetă cu pavilion și fântână - piațeta cu o suprafață amenajată de 666.00mp și pavilionul propuse în imediata vecinătate a clădirii multifuncționale se vor amenaja pentru a deservi zona de joacă interioară, spațiul de dimensiune generoasă relaționează direct cu interiorul clădirii, oferind posibilitatea utilizării lor împreună sau separat. Pavilionul urban a fost conceput atât pentru a oferi protecție suplimentară (umbră pe timpul verilor) cât și sub forma unei instalații arhitecturale contemporane care să aducă un plus de vitalitate spațiului urban.

➡ Zona de intrare cu poartă de acces și amenajări exterioare - poarta de acces și amenajările exterioare din zona accesului principal în parc au fost regândite, s-a optat astfel pentru o restructurare completă a zonei de acces. În imediata vecinătate a porții de acces se va realiza o piațetă de dimensiuni generoase pentru a elibera spațiul aglomerat din zona de acces. Poarta de acces se va transforma și ea sub forma unei instalații arhitecturale care oferă un plus de vitalitate parcului. Aceasta se va realiza sub forma unei sculpturi din metal inspirată din elemente naturale.

➡ Amenajare spații verzi - în cadrul obiectivului de investiții s-a prevăzut amenajarea și reabilitarea zonelor verzi din cadrul complexului. Aceste lucrări de amenajare și reabilitare constau în: toaletări de vegetație (arbori și arbuști, eliminarea vegetației având caracter parazitar, plantarea de puieți de vegetație înaltă (arbori), amenajarea terenului viran, neamenajat, pentru a putea permite accesul publicului într-o zonă cât mai largă, însămânțarea cu gazon natural similar cu cel existent strict în zonele afectate de lucrările de construcție a obiectivului de investiții.

Valoarea totală a proiectului este de 23.284.268,03 lei.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  marian · 11:25 01.12.2020
  dar de stejarii seculari din parc cine se ocupa....."modernizarea " parcului cam ce urmareste ? de ce nu se face un parc modern in zona salii polivalente...ca spatiu este destul in zona aia....de ce se distruge un parc vechi.....Clujul a distrus parcurile vechi?

 • Acest comentariu este nepublicat.
  Marius · 14:10 01.12.2020
  Nu distrugeți puținele spații verzi care au mai rămas în oraș! Faceti un referendum d-le Matei , si o sa vedeti că, nu mulți turdeni agreează această idee a D-voastra.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 16:31 02.12.2020
  Vad ca vreti sa faceti cladiri, cu sali de conferinte etc. De ce nu daramati "monstrul" de langa parc si sa faceti acolo ceva frumos? De ce trebuie sa taiati copacii ? Va fi un proiect pe fonduri facut fara cap, doar sa ne putem lauda ca am accesat banii europeni. Vedeti cum este Turda-Cluj prin Tureni, Valcele si Feleacu? - drum modificat pe bani europeni! Un proiect neterminat, un fiasco total. Asa va fi si acest parc! O crima adusa naturii.
  PS Cu ce bani se vor intretine cladirile din parc? fiindca vor avea niste cheltuieli de intretinere! Nu a fost in stare municipalitatea sa mentina vie popicaria si clubul din parc, dar acum se construieste din nou ceva, ca ulterior sa fie demolat.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate