fbpx

 
 
Scrie un comentariu

strand bai

Primăria Turda a pierdut definitiv procesul cu societatea Turism Arieșul SA, pe care a acționat-o în instanță pentru recuperarea ștrandului din Băi, acuzând că nu s-au făcut investițiile prevăzute în contractul de asociere în participațiune.

”În septembrie 2019, administrația locală din Turda a luat-o de la capăt și a dat în judecată Turism Arieșul, însă fără succes. Municipalitatea a cerut în instanță rezilierea contractului de asociere în participațiunea, însă în martie 2020, Tribunalul Specializat Cluj a respins cererea. (...) Împotriva deciziei Tribunalului Specializat Cluj, Municipiul Turda a formulat apel, însă tot fără succes. În 23 noiembrie, Curtea de Apel Cluj a respins apelul formulat și a păstrat sentința Tribunalului. Decizia este definitivă și executorie.”, menționează Gazeta de Cluj.

Interesant este că administrația locală nu a pierdut procesul pe fond, ci pentru că cererea de chemare în judecată a fost... prescrisă! ”Respinge, ca fiind prescrisă, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanții MUNICIPIUL TURDA, CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TURDA şi PRIMARUL MUNICIPIULUI TURDA în contradictoriu cu pârâta TURISM ARIEŞUL S.A.”, a menționat Tribunalul Cluj, iar Curtea de Apel a menținut această sentință.

Primarul Cristian Matei a anunțat intenția de a prelua ștrandul din Băi încă din anul 2017, după preluarea mandatului de primar, anunțând că nu s-a respectat contractul, respectiv nu s-au făcut anumite investiții care erau asumate de societatea Turism Arieșul SA. Asocierea dintre SC Turism Arieșul și Municipiul Turda, prin care societatea primea drept de administrare asupra ștrandului, s-a făcut în anul 2009.

Citește și:

EXCLUSIV - Primăria Turda vrea să obțină ștrandul din Băi, în instanță! Citește toate dedesubturile!

Conform contractului de asociere, SC Turism Arieșul SA trebuia să facă investiții totale de 73.000 de euro, în primii 5 ani. Asta fără să ținem cont de faptul că societatea menționa că acestea sunt investiții cu ”caracter aproape minimal”, la acea vreme vorbindu-se despre accesarea unor fonduri externe/europene. 

Pierderea procesului asigură societății Turism Arieșul SA administrarea ștrandului, cel puțin până în anul 2034. Între timp, administrația locală a anunțat intenția de a realiza un aqua park de dimensiuni mari, cu finanțare europeană. Anunțul privind posibilitatea finanțării din fonduri europene a fost făcut de primarul Cristian matei chiar în această lună, mai precis în 19 noiembrie.

Citește detalii:

Aqua Park la Turda, pe fonduri europene, în viitorul exercițiu financiar!

Aquaparkul ar urma să se realizeze în zona Poștarât, peste Arieș, pe o suprafață de circa 7 hectare.

Cristian Matei a precizat că acolo se va realiza o decontaminare pe 10 hectare, reabilitându-se și malul Arieșului.

În  septembrie 2019, primarul Cristian Matei a anunțat că există un proiect pentru un aqua park la Turda, realizat chiar de persoana care a făcut și proiectul aqua park-ului Nimpheea din Oradea.

Citește detalii:

Proiectantul aquapark-ului Nimpheea de la Oradea a făcut proiectul și pentru aquapark-ul de la Turda!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate