m install
petlinii
nello construct

Administrația locală din Turda pregătește un Plan Urbanistic Zonal nou pentru zona Piața Romană, cu extindere spre zona castrului roman

floris

Administrația locală din Turda pregătește elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal care să asigure dezvoltarea zonei din Piața Romană cu extensie spre zona Castrului Roman.

Astfel, s-a publicat anunțul de consultare a populației în ceea ce privește propunerile preliminare pentru Planul Urbanistic Zonal „Zona str. Romana, str. Cetatea Romana, str. Pictor Th. Aman, str. G-ral I. Dragalina, P-ta Romana, Pod, Malul r. Aries, str. Funicularului, str. Alba-Iulia, str. Sandulesti”.

Publicul poate trimite observații până în data de 16 decembrie 2020. Datorită situației de epidemie cu Covid-19 nu se fac întâlniri directe cu populația. Eventuale observații sau sesizări vă rugăm să fie depuse online, răspunsurile se vor transmite tot pe acestă cale la e-mail: contact@primariaturda.ro.

”Terenul pe care se propune realizarea investitiei are o suprafata totala de aproximativ 337.866,00 mp (33 ha), conform ridicarii topografice si se situeaza in intravilanul Municipiului Turda. Zona este alcatuita din parcelele aflate intre Str General Dragalina si Str Traian si parcelele dintre Str. Alba Iulia, Str Ana Ipatescu si Str. Panait Cerna. 

Scopul fundamentarii documentatiei solicitate de catre PrimariaTurda consta in: stabilirea teritoriului care urmeaza sa fie reglementat prin planul urbanistic zonal, rezolvarea problemelor functionale, categoriile functionale ale dezvoltarii, etapizarea dezvoltarii si reconfigurarea zonei pentru a deveni sustenabila in timp, stabilirea indicatorilor urbanistici obligatorii – limitele minime si maxime, dotarile de interes public necesare, asigurarea acceselor, parcajelor, utilitatilor etc. Prezenta documentatie are scopul de a restructura, reorganiza si rezolva problemele urbanistice si disfunctionalitatile identificate.

(…) Obiectul prezentei documentaţii este reglementarea terenului cu scopul dezvoltării unei zone parțial rezidențiale, cu servicii complementare. Se urmărește de la bun început asigurarea infrastructurii necesare cu echipamentele si dotarile edilitare necesare, precum si spatii verzi amenajate- lucrari ce intra in sarcina beneficiaruli lucrarii Primaria Turda.

Prin propunerile elaborate s-a urmărit configurarea unei zone rezidenţiale”, se precizează în documentația existentă pe siteul Primăriei.

Conform proiecției din desenul tehnic de mai sus, se observă că în zonă ar putea apare mai multe construcții (cele colorate cu mov) de tip rezidențial.

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii de AICI.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: