fbpx

 
 
6 Comentarii

puz piataromana

Administrația locală din Turda pregătește elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal care să asigure dezvoltarea zonei din Piața Romană cu extensie spre zona Castrului Roman.

Astfel, s-a publicat anunțul de consultare a populației în ceea ce privește propunerile preliminare pentru Planul Urbanistic Zonal "Zona str. Romana, str. Cetatea Romana, str. Pictor Th. Aman, str. G-ral I. Dragalina, P-ta Romana, Pod, Malul r. Aries, str. Funicularului, str. Alba-Iulia, str. Sandulesti".

Publicul poate trimite observații până în data de 16 decembrie 2020. Datorită situației de epidemie cu Covid-19 nu se fac întâlniri directe cu populația. Eventuale observații sau sesizări vă rugăm să fie depuse online, răspunsurile se vor transmite tot pe acestă cale la e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

”Terenul pe care se propune realizarea investitiei are o suprafata totala de aproximativ 337.866,00 mp (33 ha), conform ridicarii topografice si se situeaza in intravilanul Municipiului Turda. Zona este alcatuita din parcelele aflate intre Str General Dragalina si Str Traian si parcelele dintre Str. Alba Iulia, Str Ana Ipatescu si Str. Panait Cerna. 

Scopul fundamentarii documentatiei solicitate de catre PrimariaTurda consta in: stabilirea teritoriului care urmeaza sa fie reglementat prin planul urbanistic zonal, rezolvarea problemelor functionale, categoriile functionale ale dezvoltarii, etapizarea dezvoltarii si reconfigurarea zonei pentru a deveni sustenabila in timp, stabilirea indicatorilor urbanistici obligatorii - limitele minime si maxime, dotarile de interes public necesare, asigurarea acceselor, parcajelor, utilitatilor etc. Prezenta documentatie are scopul de a restructura, reorganiza si rezolva problemele urbanistice si disfunctionalitatile identificate.

(...) Obiectul prezentei documentaţii este reglementarea terenului cu scopul dezvoltării unei zone parțial rezidențiale, cu servicii complementare. Se urmărește de la bun început asigurarea infrastructurii necesare cu echipamentele si dotarile edilitare necesare, precum si spatii verzi amenajate- lucrari ce intra in sarcina beneficiaruli lucrarii Primaria Turda.

Prin propunerile elaborate s-a urmărit configurarea unei zone rezidenţiale”, se precizează în documentația existentă pe siteul Primăriei.

Conform proiecției din desenul tehnic de mai sus, se observă că în zonă ar putea apare mai multe construcții (cele colorate cu mov) de tip rezidențial.

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii de AICI.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Basil · 10:27 23.11.2020
  Toate zonele afectate au patrimoniu arheologic reperat. Cum va lucra Primăria Turda în condițiile în care în prezent în muzeu nu are nici măcar un arheolog expert? Cu buldozerul direct printre monumente?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Juan Magal · 19:42 23.11.2020
   stai linistit
   sper sa nu cistige dl Gagarin licitatia
   dupa cum la ajutat la alegeri...
   ca buldozeru i nimica

 • Acest comentariu este nepublicat.
  gorgona · 13:45 23.11.2020
  Acum ii clar de ce au demis-o pe fosta directoare de la muzeu, ca să meargă totul uns cu o echipa politică
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Aurelian · 14:25 23.11.2020
  Stiti ca e focar Covid la muzeu? Asa gasca stau si acolo, fac politica la servici. Nu ii ia nime la rost?
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate