fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

pod aries2

Lucrările la podul peste Arieș, situat la ieșirea din Turda spre Alba Iulia, ar putea începe la primăvară, a anunțat în ședința online a Consiliului Local Turda, Ginel Călugăr, șef serviciu în cadrul Primăriei Turda.

Precizările au fost făcute în contextul în care la ședința extraordinară din 12 noiembrie 2020, convocată ”de îndată”, a existat și un proiect de hotărâre care făcea referire la lucrările ce trebuie efectuate la acel pod, respectiv darea în administrare a unui teren de circa 10.000 mp, către CNAIR (prin DRDP Cluj), ”în vederea obținerii Autorizației de Construire pentru execuția lucrărilor de reparație a obiectivului POD DN 1 KM 444+840 PESTE RÂUL ARIEȘ LA TURDA”.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost semnat de CNAIR în 11 iunie 2019. 

”Astăzi, 11.06.2019, CNAIR SA, prin DRDP Cluj a semnat contractul de proiectare și execuție reparații pod DN 1 km 444+840 peste râul Arieș la Turda cu ofertantul declarat câștigător SC ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI – ARL S.A. Valoarea contractului este de 6.682.073 lei, fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 14 luni, din care 60 de zile sunt prevăzute pentru activitatea de proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor.
Perioada de garanție este de 3 ani.

Finanțarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat și venituri proprii.”, preciza la acea vreme CNAIR. Practic, lucrarea trebuia finalizată în septembrie 2020.

Cei de la PMP Turda au acuzat, printr-o postare pe pagina proprie de Facebook, că ”este inadmisibil ca un contract de lucrări să tărăgăneze 1 an și 4 luni (...), pentru că cineva nu a predat terenul pentru ca lucrările să poată obține autorizarea necesară”.

”Acest proiect este promovat de primarul Cristian Matei, la 2 luni DUPĂ ce lucrarea trebuia TERMINATĂ! 

Contractul de lucrări a fost semnat în luna iunie 2019, cu termen de execuție 2 luni proiectare + 12 luni lucrări. Cu alte cuvinte: lucrarea trebuia terminată în septembrie 2020! Dar știm foarte bine că nici n-a început!

Acum am aflat de ce! Cineva din Primăria Turda nu și-a făcut treaba! Este inadmisibil ca un contract de lucrări să tărăgăneze 1 an și 4 luni (cel puțin, că oricum vine iarna și... nu se poate face nimic), pentru că cineva nu a predat terenul pentru ca lucrările să poată obține autorizarea necesară!

Faptul că abia acum, la 1 an și 4 luni, au descoperit că este vorba despre o ”urgență” (proiectul e promovat într-o ședință de îndată, urgentă), spune totul despre haosul care există pe această temă.
Președintele PMP Turda, Adrian Nap, a atras atenția, în nenumărate rânduri, asupra acestui fapt! Incompetență totală! Și e trist că acceptăm să mergem pe stilul ăla românesc cu ”merge și-așa”.

Chiar nu v-ați săturat?!

Citește aici atenționările președintelui PMP Turda, Adrian Nap:
https://www.facebook.com/pmp.turda/posts/3272910359396251, susține PMP Turda.

După ce pe pod s-a circulat cu restricții, timp de circa 3 ani (pe câte un sens, alternativ), motivându-se că este pentru siguranța șoferilor și a mijloacelor de transport, în vara acestui an au fost eliminate retricțiile, fără nicio explicație, circulația fiind redeschisă pe ambele sensuri, concomitent.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate