fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

1 Comentariu

124034210 3633754723323066 8843772695660440947 n

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, l-a contactat direct pe premierul României, Ludovic Orban, pentru a găsi unele soluții care să rezolve problema producătorilor din zonă și prezența acestora cu produse la Câmpia Turzii.

Primarul spune că s-au agreat unele soluții locale, care vor fi în beneficiul cetățenilor și al producătorilor.

Trebuie precizat și faptul că, în conformitate cu o hotărâre anterioară a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în piață nu au acces decât producătorii din localitățile învecinate care nu se află în ”scenariul roșu” (incidență a cazurilor peste 3 la mie). 

Citește detalii aici:

Restricții în Târgul Săptămânal de la Câmpia Turzii, în contextul pandemiei COVID-19

”Atunci când eforturile sunt congruente și preocuparea autentică, putem vorbi doar despre colegialitate, bună înțelegere și efort comun pentru obținerea celor mai bune rezultate. 

Astăzi, domnul prim-ministru Ludovic Orban m-a contactat telefonic pentru a evalua împreună situația din punct de vedere epidemiologic în municipiul nostru și totodată, pentru a identifica împreună cele mai bune soluții pentru locuitorii Câmpiei Turzii. Interesul domniei sale s-a axat pe ceea ce reprezintă aplicarea cât mai corectă a ultimelor măsuri adoptate cu aplicare la nivel național, dar și adaptarea acestora la situația și nevoile municipiului. 

Una dintre preocupările noastre comune este reprezentă de situația piețelor și a producătorilor locali. Am discutat cu privire la concentrarea eforturilor pentru a-i susține pe aceștia prin găsirea unor soluții alternative, cu atenție sporită totodată în ceea ce privește contextul epidemiologic actual și creșterea accentuată a cazurilor pozitive din ultimele zile. 

Propunerea pe care am înaintat-o premierului se referă la păstrarea funcționării, ca și până acum, a pieței din fiecare miercuri, cu producători locali sau din localitățile învecinate, care nu se află în zonă roșie. În ceea ce privește halele agroalimentare - Piața Unirii și Piața Mureșului, datorită faptului că spațiul ne permite vom crea condiții astfel încât comercianții să își poată vinde produsele în exterior, zilnic, sau dacă construcția permite, vom elimina ferestrele pentru a le transforma într-un spațiu deschis, dar acoperit și ferit de intemperiile vremii. 

Pe dumneavoastră, locuitorii municipiului Câmpia Turzii, vă îndemn să vă protejați și în același timp, să fim uniți cu toții pentru comunitatea în care trăim, să susținem mediul economic local, producătorii locali, micii antreprenori, să avem grijă unii de alții și de ceea ce reprezintă și poate reprezenta pe viitor Câmpia Turzii pentru fiecare. 

Domnule prim-ministru, vă mulțumesc pentru preocuparea constantă pentru municipiul nostru, pentru eforturile pe care le depuneți pentru ca noi toți să ne redobândim normalitatea și pentru sprijinul dumneavoastră necondiționat.”, a spus primarul Dorin Lojigan, după discuția avută cu premierul Ludovic Orban.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    maria pop · 07:15 08.11.2020
    Se pot găsi soluții și la Turda dacă se vrea pentru comercianții din piața de lactate....pe zona pietonală ca la târgul meșteșugarilor sau în parcul central unde este spațiu suficient, oricum acum nu se fac activități cu copiii, spectacole și concerte, iar acel spațiu ar putea fi folosit mult mai util. Alo primăria aude cineva? Să nu „ucidem” micii producători totuși!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate