fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

20201028 143105 

Noul Consiliu Local Turda s-a constituit azi, în prezența prefectului Mircea Abrudean. Toți consilierii au depus jurământul de la investire, cu o excepție: Adrian Sălăgean (PNL), care nu a putut fi prezent la ședință. 

În aceste condiții, au fost investiți doar 20 din cei 21 de consilieri locali, câți are municipiul Turda.

Noii consilieri locali sunt:

  • PNL (10): Pîrlea Daniela, Cojocaru Igor, Sur Mara, Sârbu Paul, Orbean Ioana, Năstase Paul, Sima Radu, Costea Anca, Joldeș Mircea (plus Sălăgean Adrian, după ce va depune jurământul).
  • USR PLUS (3): Suciu Andrei, Blăniță Gabriela, Teban Adrian.
  • PSD (3): Ciortea Răzvan, Aruncutean Bogdan, Vancea Laura Monica.
  • PMP (3): Nap Adrian, Moldovan Emil, Koloszi Atilla.
  • UDMR (2): Csep Leylla, Nemes Arpad.

Prefectul Mircea Abrudean i-a felicitat pe noii aleși și a transmis un mesaj celor prezenți, adaptat situației prezente, în care a apreciat situația de la Turda, singura localitate din mediul urban din județ, care are sub 3 bolnavi COVID-19 la 1000 de locuitori (prefectul aprecizat că azi procentul era de 1,82/1000 de locuitori, adică 102 cazuri active). Însă, prefectul a ținut să menționeze că în județ se înregistrează acest număr ridicat pentru că se testează foarte mult, comparativ cu alte județe similare. În județul nostru se fac aproape 3000 de teste, zilnic, în timp ce în alte județe similare se fac cam 500, zilnic. ”Aproape jumătate dintre testări sunt făcute la cerere”, a precizat prefectul.

Prefectul a apreciat că rata mică de infectări se poate datora faptului că cetățenii sunt mai responsabili. ”În perioada următoare ar trebui să evităm socializarea, inclusiv cea simplă, cu prieteni sau rude”, a transmis prefectul de Cluj.

Primarul Cristian Matei a depus și el jurământul de investitură în noul mandat 2020-2024, ocazie cu care le-a mulțumit cetățenilor care i-au acordat încrederea, menționând că ”dezvoltarea va avea loc într-un ritm mai accelerat”, pentru că ”știm ce avem de făcut”.

Edilul turdean a spus că sunt zeci de șantiere deschise în urbe, majoritatea dintre ele fiind spre finalizare, precizând că ”nu ne oprim până nu asfaltăm și ultimul centimetru”. Însă, a menționat că aceste lucrări intră deja în sfera ”normalității”, iar pentru noul mandat își propune abordarea unor proiecte de anvergură, care au legătură cu dezvoltarea turismului. ”Se va lucra și la partea de ecosistem antreprenorial. Trebuie să ne creștem antreprenoriatul. Să fie din ce în ce mai performant”, a mai precizat primarul turdean, care a menționat că ”Turda să fie acel oraș european pe care ni-l dorim cu toții”. ”Garantez asta tuturor turdenilor!”, și-a încheiat discursul edilul.

20201028 150444

Noul Consiliu Local nu și-a ales noul viceprimar, nici componența comisiilor de specialitate, acestea urmând a fi stabilite, prin vot, într-o ședință ulterioară.

TurdaNews a transmis în direct, simultan pe contul de YouTube și pe pagina de Facebook, ședința de constituire a noului Consiliu Local și depunerea jurămintelor din partea aleșilor.

De menționat că în timpul ședinței festive s-a luat de 2 ori curentul electric, timp de câteva secunde de fiecare dată, iar acest lucru a creat un impediment pentru partea de sonorizare și pentru transmisiunea în direct de pe pagina Primăriei (doar TurdaNews a transmis integral, fără opriri).

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate