fbpx

 
 
2 Comentarii

transport cablu

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, spune că proiectul privind implementarea unui transport pe cablu, care să facă legătura între principalele obiective turistice din zona Turzii, începe să se concretizeze. 

Proiectul va fi realizat în colaborare cu Consiliul Județean Cluj, iar primarul turdean a anunțat că se vor demara studiile de oportunitate și protocolul de colaborare cu județul Cluj.

Speranțele de finanțare se îndreaptă către noul ciclu de finanțare din partea Uniunii Europene.

”Pornind de la faptul că Turda este singurul oraș din România cu transport public de călători utilizând tehnologii verzi, integral electric, ne dorim să ducem Turda la un alt nivel, motiv pentru care am început să pregătim, împreună cu Consiliul Județean Cluj, un proiect îndrăzneț, unic în regiune și anume: realizarea unui transport urban și periurban (limitrof) pe cablu. 

Această idee pe care am avut-o în urmă cu câțiva ani s-a transformat într-un proiect de suflet pentru mine și iată că astăzi suntem în punctul în care demarăm studiile de oportunitate și protocolul de colaborare cu județul Cluj.

Acest sistem va reprezenta o alternativă ecologică de transport și va uni toate punctele turistice ale Turzii, inclusiv Cheile Turenilor și Cheile Turzii. Dorim să oferim cetățenilor o nouă alternativă de transport electric, incluzând în obiectivele turistice ale zonei această atracție inedită, cu scopul de a crește potențialul turistic al zonei.

În conformitate cu Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul I: Investiții și reforme pentru tranziție verde și schimbări climatice, care are ca obiective dezvoltarea transportului durabil și a diverselor programe de mediu, precum și Pilonul II: Servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului, se dorește a se pune în aplicare inițiativa acestui proiect de transport urban și periurban pe cablu, pentru a asigura un impact pozitiv asupra standardelor de locuire și a calității vieții, ideea proiectului incluzând mobilitatea urbană, regenerarea urbană și valorificarea patrimoniului local.

Suntem optimiști și sperăm că vom atrage fonduri nerambursabile pentru acest proiect, deoarece Uniunea Europeană pune un accent important pe tot ceea ce înseamnă tehnologii verzi, nepoluante. Prin implementarea acestui sistem de transport pe cablu, alături de toate celelalte obiective turistice propuse, Turda ar putea deveni cel mai important punct turistic din România, astfel crescând considerabil numărul de turiști, asigurând o creștere economică sustenabilă la nivel local. Pe lângă acest rezultat important, se va dezvolta și mediul de afaceri și ecosistemul antreprenorial, prin înființarea de noi locuri de muncă și asigurarea atragerii de noi investitori.”, a explicat primarul Cristian Matei.

 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  ironika · 10:29 27.10.2020
  Da, faină idee. A înțeles în sfârșit și primarul că sunt drumui la Turda pe care nu poți circula decât cu transportul pe cablu sau periurban... mai bine pe sus, că pe jos îți rupi mașina sau picioarele )
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 14:41 27.10.2020
  Nemaipomenit, ne mai lipseste doar o partie de schi, poate prelungeste telegondola pana la partia Cocos din Bistrita - orasul natal si totul se va lega.
  Sa luati in calcul faptul ca pandemia asta va dura ceva timp si ar fi bine ca telegondola sa aiba cabine individuale si sisteme de sterilizare.
  Daca facem un calcul banal al capacitatii de transport al unei astfel de instalatii (de regula transporta 2000 de persoane pe ora) putem vedea ca in 24 de ore cara tot orasul. Daca mai vin si ceva vizitatori (mai putini oricum ca e pandemie), ii duce si pe aia, deci ele vor circula mai mult goale, adica, in pierdere.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate