fbpx

 
 
Scrie un comentariu

lojigan ziua armatei

Acum 76 de ani, în zorii zilei de 25 octombrie 1944, trupele armatei române se aflau la porțile orașului Carei, ultima palmă de pământ românesc sub ocupație horthystă.

După lupte grele, sângeroase, în care ostașii români au pierit pentru propășirea neamului și pentru eliberarea teritoriilor naționale, Ardealul de Nord era eliberat de sub o ocupație străină insinuată ca un șarpe, prin dictate și documente impuse neamului românesc.

Astăzi, emoțiile trăite de militarii români care s-au mai oprit din ofensiva lor doar în Munții Tatra din Slovacia, sunt amintiri vii pe care le trăim – cu atât mai mult cu cât Armata Română s-a aflat și se află în prima linie de apărare împotriva unui inamic la fel de perfid și de imprevizibil.

Între lunile martie și mai ale acestui an, militarii români au asigurat păstrarea ordinii publice și a măsurilor de carantinare și izolare, atât de utile și necesare în combaterea epidemiei de Covid-19 din România.

De asemenea, rolul decisiv al militarilor în păstrarea sănătății populației noastre s-a văzut prin cele 3 spitale modulare create în București și Constanța.

Armata este instituția cea mai de încredere a Statului Român, iar pentru sacrificiile și eforturile lor, astăzi – din suflet – transmitem ”La Mulți Ani!” tuturor eroilor în uniformă din România!

Dumnezeu să binecuvânteze Armata Română!

LA MULȚI ANI!

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate