fbpx

Scrie un comentariu

proiect ct 01

Proiectul “Regenerare Urbană prin Reabilitarea Palatului Cultural “Ionel Floaşiu”, a Teatrului de Vară şi a Parcului Central“Ionel Floaşiu” din Municipiul Câmpia Turzii”, județul Cluj, cod SMIS 123126, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea Regenerării orașelor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 9b – Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale, Obiectivul specific 13.1 - Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România are o valoare totală de 23.268.969,55 lei, din care 23.268.969,55 lei reprezintă valoarea totală eligibilă, 19.778.624,13 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 3.024.966,03 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, 465.379,39 lei valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Nord-Vest.

Perioada de implementare a proiectului este de 62 de luni, începând cu data de 08.12.2017 până la 31.01.2023, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă revitalizarea fizică, socială şi economică a zonei centrale a Municipiului Câmpia Turzii, în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii populaţiei municipiului în general şi a grupurilor de persoane vulnerabile din localitate, în particular (şomeri, persoane cu nivel de educaţie scăzut, persoane cu dizabilităţi, tineri sub 18 ani, persoane vârstnice, persoane aflate în risc de excluziune socială).

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Reabilitarea, modernizarea și dotarea Palatului Cultural „Ionel Floașiu”.
2. Reabilitarea, modernizarea și dotarea Teatrului de Vară.
3. Reabilitarea, modernizarea și dotarea Parcului Central „Ionel Floașiu”.
4. Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor Municipiului Câmpia Turzii, prin abordarea integrată a nevoilor de natură socio-culturală și recreativă a populației, cu un accent special asupra grupurilor de persoane vulnerabile/defavorizate.

1.Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” este cuprins în lista monumentelor istorice și reprezintă cadrul de desfășurare al activităților de promovare și cunoaștere a valorilor culturii și artelor, de dezvoltare a disponibilităților creatoare ale populației în toate domeniile de interpretare artistică, recreativă și distractivă.

Pentru asigurarea funcționalității la parametri optimi a obiectivului, vor fi executate următoarele intervenții:
- lucrări de arhitectură și de rezistență ;
-lucrări de instalații sanitare, instalații termice și instalații electrice;
-dotarea imobilului ( înlocuire mobilier, dotare sală de spectacole cu locuri pentru persoane cu dizabilități, înlocuirea echipamentelor/sistemelor care deservesc scena, achiziția de noi echipamente necesare desfășurării activităților social-culturale: video-proiector, ecran, echipamente de sonorizare, echipamente de lumini pentru scenă, calculatoare, etc.).

2. Teatrul de Vară este parte integrantă a Palatului Cultural”Ionel Floașiu” și constituie o alternativă de socializare şi de incluziune socială pentru grupurile vulnerabile, o modalitate de petrecere a timpului în aer liber, cu impact benefic asupra sănătăţii populaţiei, o modalitate de dezvoltare socio-culturală a tinerei generaţii, dar şi o satisfacere a nevoilor de cultură, socializare şi divertisment.
Pentru transformarea lui într-un spațiu cultural modern, este necesar un set de intervenții care presupune montarea unui acoperiș cu structură spațială retractabilă, reabilitarea scenei, a vestiarelor pentru artiști, a grupurilor sociale, înlocuirea băncilor cu scaune individuale, refacerea corpului de proiecție și dotarea cu echipamente moderne(proiector, ecran, sonorizare, sistem de supraveghere, etc.) .

3. Parcul Central „Ionel Floașiu” se află în interiorul nucleului central – zonă construită protejată, nucleu format din ansambluri și monumente istorice clasate. Asupra obiectivului vor fi executate următoarele intervenții: refacerea circulațiilor pietonale; dotarea parcului cu grup sanitar public; înlocuirea mobilierului urban și dotarea cu elemente noi, moderne și performante; înlocuirea fântânii arteziene cu elemente ce urmează să fie integrate eficient în noua compoziție urbană; înlocuirea obeliscului existent; reabilitarea peisajeră a parcului.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați http://www.fonduri-ue.ro/, http://www.inforegio.ro/ sau facebook.com/inforegio.ro

proiect ct 02

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate