fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

cinema fox 1

Cinematografele din municipiul Turda au aparținut RADEF – ului (Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor), ajungând în timp într-o stare avansată de degradare.

Aceste clădiri nu pot fi folosite și modernizate de către administrația locală din mai multe motive. Primarul Matei Cristian a prezentat câteva argumente:

– Deși în baza legii 303/2008 aceste cinematografe au trecut în proprietatea UAT-urilor, există o condiție să se încheie un acord, un protocol de predare-primire între Municipiul Turda și RADEF.


– De 4 ani de zile reprezentanții Primăriei discută permanent și merg lunar la București pentru a se finaliza aceste proceduri. RADEF-ul însă a intrat în insolvență, acest lucru îngreunând acest proces, existând o comisie care stabilește cum și unde vor fi repartizate bunurile regiei.


– S-au făcut adrese la Ministerul Culturii pentru urgentarea acestor demersuri, iar Administratorul special al RADEF a cerut lichidatorului societății sa convoace Adunarea Creditorilor pentru a se pronunța cu privire la transferul efectiv al proprietății către UAT Turda.


– Atâta timp cât noi nu avem aceste acte nu se poate realiza întăbularea și nu se pot executa lucrări, deoarece proprietățile nu se află în posesia Municipiului Turda și nu există cadru legal pentru a fi demarate lucrări de reabilitare.


– Așteptăm hotărârea Adunării Creditorilor și a Judecătorului Sindic sa decidă asupra acestor imobile care au rămas încă în administrarea RADEF. Sperăm că vom obține curând toate actele necesare pentru ca Municipiul Turda să poată moderniza aceste clădiri și să le folosească într-un mod productiv, transmite primarul Matei Cristian

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate