fbpx

Untitled design High Quality 13

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

10 Comentarii

sensgiratoriu image1

De când lucrările la sensul giratoriu de lângă supermarketul Lidl din Câmpia Turzii au devenit mai intense, cetățenii și-au exprimat opriniile pe rețelele de socializare iar acestea sunt destul de împărțite.

Criticile sunt îndreptate spre diferite aspecte, dar iată răspunsul pentru cele mai întâlnite dintre acestea.

Unul dintre cele mai populare comentarii  este cu privire la mărimea sensului și la amplasarea acestuia într-un loc destul de mic, dar domnul primar ne asigură că “Sensul giratoriu este construit în conformitate cu prevederile Proiectului Tehnic, iar acesta a fost întocmit de către un inginer specializat în construcții de drumuri. De asemenea, sensul giratoriu este construit, având un aviz emis de către Poliția Rutieră Cluj.” Iar pentru cei care susțin că amplasarea sensului la ieșirea din pasaj este o greșeală sau o neregulă există alte exemple de sensuri giratorii amplasate în acest fel, „Sensul giratoriu din comuna Feleacu este construit imediat după urcarea pe Dealul Feleacului și, cu toate acestea, nu a produs nicio pagubă... ba dimpotrivă. Pe de altă parte, nicio prevedere a Codului Rutier nu interzice construirea unui sens giratoriu după ieșirea din pasaj.”

Altă problemă recurentă este legată de camioanele care trec prin oraș și de pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru magazinul Daghemana localizat în aproprierea intersecției. 

”Sensul giratoriu este în fază de construcție, nu este finalizat. Între cele 2 inele s-a montat pavaj, care va susține inclusiv autovehiculele de tonaj mare. Nu am primit nicio sesizare de la Daghemana, cu privire la posibilitatea ca depozitul lor să fie în pericol.”, spune Dorin Lojigan.

De asemenea, cetățenii sunt asigurați că problema vehiculelor de tonaj mare și a aglomerației nu o să mai existe pentru orașul Câmpia Turzii odată cu finalizarea centurii de ocolire, iar îngreunarea circulației cauzată de lucrări va lau sfârșit odată cu terminarea sensului.

”Traficul nu este aglomerat. Mare parte a traficului este deviat pe A3 și, totodată, când se va finaliza joncțiunea dintre A3 și DN 15 E60, încă o parte dintre autovehiculele care tranzitează astăzi Câmpia Turzii vor dispărea. Pe de altă parte, odată cu finalizarea centurii de ocolire a Municipiului Câmpia Turzii, practic, vor circula prin oraș doar cetățenii care au treabă în zonă.”, explică primarul.

Importanța acestui sens este alt subiect care a fost dezbătut de cetățenii orașului. ”Nu este o pierdere de bani și cu siguranță nu este inutil. Cei care-l consideră inutil n-au stat niciodată să iasă din intersecția de la LIDL. Totodată, sensul giratoriu nu este făcut pentru traficul greu, ci pentru a aduce beneficii cetățenilor Municipiului Câmpia Turzii. Trebuie să fim conștienți de faptul că au crescut valorile de trafic greu, circulația e deviată pe Armata Roșie în Turda, iar podul de peste râul Arieș este semaforizat.” a fost răspunsul domnului primar. 

Există un răspuns și pentru cei care susțin că aceste lucrări sunt făcute doar pentru imaginea primarului datorită apropierii alegerilor locale.

„Păi atunci haideți să nu mai facem nicio investiție publică. După cum am spus anterior, sensul giratoriu este realizat pentru fluidizarea traficului și pentru a facilita transportul în zona LIDL.”, a concluzionat edilul Câmpiei Turzii.

În ansamblu, intersecția de lângă Lidl avea nevoie de o formă de gestionarea a traficului datorită zonei de interes, iar cetățenii pot doar să aibă răbdare ca lucrările să fie finalizate pentru a putea analiza dacă întradevăr acest sens este o pierdere de timp și bani sau este un plus adus infrastructurii rutiere a orașului Câmpia Turzii.

De asemenea primarul estimează că săptămâna viitoare marți se va turna asfaltul din exterior care va avea o înățime de doar 2 cm pentru a putea permite circularea vehiculelor și pe acesta la nevoie.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dan C · 19:36 23.07.2020
  Finalizare centura de ocolire Campia Turzii? Cand au inceput sa lucreze la ea? 😂😂😂
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Calugar ioan · 22:17 23.07.2020
  Fluidizarea traficului? Ce glumă bună
 • Acest comentariu este nepublicat.
  mihai chetan · 13:14 24.07.2020
  @Dan C
  in curand ...,peste doua mandate


 • Acest comentariu este nepublicat.
  Bota Flaviu · 15:43 24.07.2020
  Am urmărit câteva ore modul cum de comportă camioanele lungi și grele în sensul giratoriu. Datorită razelor de bracaj mari, raze ce variază funcție de marca camionului, am constatat:
  - Sunt camioane ce sunt nevoite să treacă cu roțile peste borduri;
  - După ce camioanele mari au trecut de sensul giratoriu și trebuie să se înscrie pe banda de coborâre spre direcția Turda, sunt nevoite să intre cu roțile din dreapta pe contrasens cam 2 metri încălcând linia continua. Șoferii vor fi amendați pentru acest lucru?

 • Acest comentariu este nepublicat.
  Pom-Ionel · 15:47 24.07.2020
  O mare tampenie, l-au facut prea lat iar tirurile deabia ocolesc, a fost oare primarul acolo sa vada cum face un tir ocolirea ? Stiti domnule primar ca cei care au lucrat la vopsitul gardurilor de la pasarela a durat o vesnicie si ca si acum au uitat cateva semnalizatoare care ingreuneaza traficul si ca si la sens s-a lucrat cu incetinitorul? E tare departe primaria de Lidl nu-i asa ? Primaria nu are diriginti de santier care sa verifice acest proiect facut de cineva din birou care habar nu are cum se circula in zona ! Daca lucrarile la asta au durat atat cand o sa fie gata centura ocolitoare , ne faceti sa radem ! Parcul din centru e aproape de primarie si arata jalnic, placi farmate, dizlocate, apa nu este in fantana arteziana, o adevarata rusine a orasului !
 • Acest comentariu este nepublicat.
  stef · 17:17 24.07.2020
  Masuratori a facut cineva? daca prinzi un tir sau autobuz inaintea ta acolo stai o jumatate de ora, un tir a frecat bordura, unu a ramas blocat chiar la iesire din sens cum intra pe pod... ce fluidizare? Asta ii gen sensul ce duce spre Viisoara!!! Degeaba!!! Si bordura in mijlocul trecerii de pietoni?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Suciu V · 17:37 24.07.2020
  Chestia cu fluidizarea traficului este o gluma buna,ai nevoie de multa rabdare ca sa treci sensul.Coloana de masini in cel mai fericit caz ajunge doar pina la sensul de la biserica. In rest rabdare multa si uite asa am mai bifat o realizare.

 • Acest comentariu este nepublicat.
  The Doctor · 18:30 24.07.2020
  Ceva trebuia făcut acolo asta îi adevărat... dar acuma ca îi făcut... trebuie sa pornesc la lucru cu 30 minute mai repede daca vreau sa ajung la timp. Fluidizarea traficului? Pe bune acuma ii mai aglomerat decât înainte. Centură de ocololire? Nu cred ca mai trăim sa vedem as
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Criss · 19:30 24.07.2020
  E mult prea mare și camioanele ce vin de la Turda și merg spre Lut la fabrica o sa rupă tot și tot odată și cele care vin dinspre Lut
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Belgu · 21:41 25.07.2020
  Îmi pare rău pentru Câmpia Turzii a fost un oraș curat și cochet cu o piata făina și funcțională acum au mutat-o la dracu in praznic fără locuri de parcare in noroi și mizerie cred k primarul e kam rupt de realitate drumul in oraș k după bombardament iar sensurile giratorii cred k sunt de cartea recordurilor
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate