fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

ct sens lidl

Primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a explicat ce se întâmplă cu lucrările din zona sensului giratoriu din apropierea supermarketului Lidl. ”Sunt conștient că lucrarea la sens a fost începută de ceva vreme și trebuia să fie, deja, finalizată, însă la fel de conștient sunt că nu puteam să efectuăm această lucrare, fără finalizarea celor din subteran, peste care se va suprapune sensul giratoriu”, a concluzionat edilul din Câmpia Turzii.

”Lucrările la infrastructura subterană sunt esențiale pentru stabilitatea lucrărilor de infrastructură rutieră.

Lucrarea de la sensul giratoriu din dreptul magazinului LIDL este una dintre cele mai complexe lucrări din oraș, deoarece se suprapune peste o joncțiune de rețele de apă, la care se adaugă rețele de canalizare, gaz și energie electrică.

Din acest motiv, înainte de demararea lucrărilor fizice a fost nevoie de efectuarea unor sondaje în subteran, pentru stabilirea exactă a traseului lucrărilor subterane.

Totodată, în cursul serii de ieri a fost efectuată o lucrare foarte importantă, care face parte din Proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și apă uzată, desfășurat de Compania de Apă Arieș, pe fonduri europene.

Practic, cu ajutorul unei macarale de 250 de tone s-au montat două cămine de 20, respectiv 22 de tone, care vor fi dotate cu rețea de acțiune de 400, vane, fitinguri și echipamente. Aceste două cămine vor asigura un control superior asupra rețelei de aducțiune apă, iar prin intermediul vanelor se vor putea decupla, la nevoie, atât rețeaua care merge spre cartierul Lut, cât și cea care merge către strada Andrei Mureșanu, precum și cea care merge spre centrul orașului, nemaifiind nevoie să se decupleze întregul oraș de la rețeaua de furnizare a apei potabile.

Sunt conștient că lucrarea la sens a fost începută de ceva vreme și trebuia să fie, deja, finalizată, însă la fel de conștient sunt că nu puteam să efectuăm această lucrare, fără finalizarea celor din subteran, peste care se va suprapune sensul giratoriu.”, a explicat primarul Dorin Lojigan.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate