fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

fotografie TurdaNews

Stația CFR Câmpia Turzii intră în reparații capitale, în baza unei licitații care a fost finalizată de CN CFR SA în toamna anului trecut, contractul având prevăzute 6 luni pentru proiectare și 8 luni pentru execuție.

”Achiziția obiectivului „Reparație capitală clădire de călători stația CF Câmpia Turzii” (proiectare + execuție) este necesară pentru revitalizarea clădirii și prelungirea duratei de viață în condiții de maximă siguranță și confort.

Obiectivele principale sunt realizarea lucrărilor de construcții și instalații pentru: rezolvarea vulnerabilităților structurale apărute în urma uzurii prelungite, creșterea eficienței energetice și reducerea semnificativă a cheltuielilor cu încălzirea, sporirea confortului termic, modernizatea aspectului estetic interior și exterior, modernizarea instalațiilor, recompartimentarea și optimizarea spațiilor interioare cu accent pe spații pentru călători și facilități destinate acestora, dotarea cu echipamente, utilaje, instalații și mobilier adecvat și adaptarea funcțională a stației CF la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap.

Pentru îndeplinirea obiectivelor enumerate mai sus se se va întocmi documentația tehnico-economică aferentă (conform HG 907/2016), constând în: DALI (rezultată în urma Expertizei tehnice, a Auditului energetic și a studiilor de specialitate) cu Devizele aferente, DTAC, Proiect tehnic de execuție, inclusiv Detaliile de execuție și Caietele de sarcini avizate AFER. Execuția lucrărilor va respecta soluțiile tehnice stabilite iar după recepționarea lucrărilor se vor obține Autorizația de securitate la incendiu și Certificatul energetic.”, preciza CN CFR SA.

Valoarea lucrărilor se ridică la 3.412.705 lei, iar câștigătoarea licitației a fost firma GDO MOV IMPEX SRL din Baia Mare.

La luna decembrie a anului 2018, primarul Dorin Lojigan a susținut majorarea cu 300% a impozitului pe clădirea stației CFR Câmpia Turzii, motivând că aceasta este într-o stare avansată de degradare, punând astfel presiune pe CN CFR SA să realizeze investiția de reparații capitale.

”Încă o veste buna pentru Campia Turzii! În ultima ședință de Consiliu Local din 2018 am propus majorarea cu 300% a impozitului pe clădirea utilizată drept stație CFR.

Consilierii PSD au luat cuvântul prin reprezentantul lor Gicu Rece și s-au poziționat împotriva proiectului, argumentând că CFR este o companie de stat și că are suficiente probleme, însă eu consider ca legea este valabilă pentru toți.

Noi le-am eliberat celor de la CFR certificat de urbanism pentru clădirea gării încă din 2017, dar atunci au redirecționat banii către Bistrița.

Iată că acum CFR a ridicat pe SEAP procedura pentru reabilitarea stației din orașul nostru. Este o veste bună, în prag de sărbători, având în vedere situația oribilă în care se află clădirea.

Indiferent dacă această procedură a fost initiată ca urmare a demersului meu sau că era plănuită de mai multă vreme, dar s-au urgentat măsurile acum, important este faptul că locuitorii din municipiul nostru și din împrejurimi vor avea o clădire modernă pe care să o folosească în călătoriile lor prin țară.

Continuăm să susținem interesele orașului nostru, indiferent de obstacole, instituții care ni se opun sau alte dificultăți!”, a declarat primarul Dorin Lojigan, în decembrie 2018.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate