fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

104417865 3212183655480177 7380075095079858633 o

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a anunțat că se pun bazele pentru viitoarea centură de ocolire a localității, miercuri având loc o întrevedere cu proiectanții acestui proiect, care va avea o lungime totală de 6,5 km.

”Astăzi am avut o întrevedere cu proiectanții viitoarei centuri ocolitoare a Municipiului Câmpia Turzii, în vederea stabilirii detaliilor tehnice ale proiectului. Lucrarea se va întinde pe o lungime de aproximativ 6,5 km, cu intrare în zona industrială Reif și ieșire în dreptul Monumentului Eroilor Aviatori (la Avion). 

Beneficiile acestui proiect sunt: 
◦ devierea camioanelor de mare tonaj din Municipiul Câmpia Turzii și decongestionarea traficului; 
◦ extinderea intravilanului localității noastre, astfel încât se va permite dezvoltarea imobiliară și urbanistică în zona de sud a municipiului. Se vor putea construi locuințe și zone de agrement în locatii care, până acum erau considerate teren arabil;
◦ reducerea în proporție mare a emisiilor de dioxid de carbon din oraș. Un oraș curat este un oraș cu populație sănătoasă, iar reducerea emisiilor de noxe reprezintă un angajament în acest sens;
◦ șoferii vor putea tranzita mult mai ușor orașul, continuându-și drumul spre Cluj Napoca sau spre Târgu Mureș;
◦ reducerea zgomotului cauzat de traficul apăsător și îngreunat actual.

Despre centura de ocolire s-a vorbit mult, în anii ce au trecut și mulți au declarat – cât se poate de iresponsabil – că A3 funcționează ca o adevărată centură de ocolire. Nu este așa. O administrație locală modernă, cu viziune pe termen lung, este obligată să găsească minim două artere de circulație. Acesta este modelul occidental și acesta va fi implementat la Câmpia Turzii, prin accesarea de fonduri europene.”, a anunțat primarul Dorin Lojigan.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate