fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

alegeri locale primar

Actele normative care se referă la prelungirea mandatelor aleşilor, dar şi cine stabileşte data alegerilor sunt neconstituţionale, a decis, miercuri, Curtea Constituţională a României (CCR), potrivit unor surse, citate de agerpres.ro

În cazul admiterii uneia dintre sesizări, s-a stabilit că prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale se face în Parlament, prin lege, nu prin OUG.

Pentru a doua sesizare, CCR a hotărât că există un paralelism legislativ pe care Constituţia nu îl agreează, au precizat sursele citate. Astfel, CCR a decis că Guvernul va organiza alegerile locale și va stabili data pentru acestea.

Reamintim că în luna aprilie a acestuin an au fost prelungire mandatele aleșilor locali ca urmare a situației generate de pandemia de COVID 19.

Mai exact, mandatele aleșilor locali (primari, consilieri locali, președinți de consilii județene sau consilieri județeni) urmau să expire la finele lunii iunie 2020 (4 ani de mandat), însă Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care se prelungesc aceste mandate.

„Guvernul a luat decizia de a prelungi mandatele în curs ale autorităţilor administraţiei publice locale până, cel târziu, la data de 31 decembrie 2020", a arătat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, într-o declaraţie de presă la acel moment.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator