fbpx

Icon 4 Comentarii

protest ct

Doi antreprenori din Câmpia Turzii, care vor să construiască un bloc de locuințe, îl acuză pe primarul Dorin Lojigan că vrea să le blocheze investiția. Au pus și un panou acuzator în acest sens, chiar pe locul unde ar urma să se realizeze blocul! În replică, primarul Dorin Lojigan spune că nu are nimic cu investiția respectivă, însă menționează că legea trebuie respectată, precizând că s-a încercat, prin diverse forme, ”forțarea” sa, pentru a trece peste anumite etape procedurale, care să ducă la aprobarea Planului Urbanistic Zonal.

Surgent Oana Simioneta și Manuliac Iulian Gabriel au descis un proces împotriva UAT Municipiul Câmpia Turzii, Consiliul Local Câmpia Turzii și a primarului localității, în urma căruia instanță să oblige administrația locală să le recunoască Planul Urbanistic Zonal pentru construirea blocului de locuințe P+2E și să oblige Consiliul Local să aprobe PUZ-ul menționat. Dosarul 1384/117/2020 a fost înregistrat la Tribunalul Cluj în 19 aprilie 2020, dar încă nu a primit un termen de judecată.

În paralel, cei doi au făcut și o plângere penală (dosar 927/P/ 2020), în care-l acuză pe primarul Dorin Lojigan de abuz de putere, dar și sesizări la alte instituții, printre care și Prefectura Cluj.

Ei acuză faptul că primarul ar fi tărăgănat unele proceduri, în urma cărora ei ar fi obținut PUZ-ul necesar în vederea realizării investiției.

”După ce i-am prezentat situaţia, domnul primar ne-a spus că nu a semnat raportul pentru că nu a avut timp, ori noi considerăm că .n administraţia publică nu putem discuta despre timp, ci despre termene. Aşa cum noi cetăţenii trebuie să achităm taxele şi impozitele până în data de 31 Decembrie a fiecarui an pentru că altfel suntem penalizaţi, aşa şi dânsul trebuie să respecte termenele instituite de legiuitor. Ne-a mai spus că trebuie să studieze dosarul, având în vedere că au existat observaţii din partea vecinilor, ori dânsul semnase deja adresele cu observaţiile vecinilor şi răspunsurile noastre la aceste observaţii.

Din moment ce aveam toate avizele, raportul era semnat de arhitectul şef al oraşului şi de secretarul municipiului, considerăm că domnul primar nu ar fi trebuit să .şi asume nici funcţia de arhitect, nici pe cea de judecător. În audienţă ne-a promis că în urma studierii dosarului, fie va semna raportul până în data de 14.02.2020 sau dacă nu-l va semna, va motiva de ce nu-l semnează (nu considerăm că ar fi fost ceva de motivat, atât timp cât acest raport este doar o etapă şi trebuie semnat indiferent dacă au fost sau nu aduse observaţii).

Considerăm că în felul acesta, prin nesemnarea la timp a raportului, domnul primar a comis un abuz în serviciu prin faptul că, profitând de funcţia publică pe care o deţine, a împiedicat în mod intenţionat demersurile iniţiate de subsemnaţii.

Suntem extrem de revoltaţi şi dezgustaţi de situaţia creată de domnul primar, care se comportă ca şi cum Municipiul Câmpia Turzii ar fi moşia dânsului. Cum este posibil să ne consumăm timpul, banii şi energia pentru a-l determina pe domnul primar să respecte

atribuţiile funcţiei pe care o ocupă? Cum este posibil ca unor investitori tineri, cum suntem noi, care am respectat întocmai toţi paşii legali, care vrem să contribuim, în condiţiile prevăzute de lege, la dezvoltarea oraşului, să ni se raspundă cu aroganţă şi superioritate şi să ni se recomande calea justiţiei dacă nu ne convine faptul că sunt depăşite termenele legale de semnare a documentelor?

Este strigător la cer ceea ce se întâmplă. (...)

E paradoxal faptul că un primar se opune, prin nerespectarea termenelor legale şi întârzierea repetată a semnării actelor necesare, unei investiţii estimate în Devizul General la peste 2.400.000 RON, investiţie în urma căreia Primăria Câmpia Turzii va încasa o taxă de minim 12.000 RON pentru emiterea autorizaţiei de construire (plus sume aferente altor avize, plus impozit anual pentru cele 10 apartamente în viitor).

În contextul în care noi am investit deja o sumă considerabilă (peste 500.000 RON) pentru achiziţia terenului, desfiinţarea construcţiei vechi existente, realizarea proiectului şi obţinerea tuturor avizelor solicitate, orice altă întârziere nejustificată legal ( pe lângă cele 3 luni cu care am fost deja întârziaţi) ne cauzează daune materiale semnificative, daune pe care le va suporta Primăria C.mpia Turzii sau chiar domnul primar în mod personal, în condiţiile în care dânsul este singurul funcţionar public care nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu.”, sunt acuzațiile aduse de Oana Surgent și Iulian Manuliac în adresa transmisă Preceturii Cluj.

Primarul Lojigan spune că respectă legea și nu va ceda presiunilor!

”Am observat, cu stupoare și indignare, amploarea pe care o capătă acest subiect, cu blocul de locuințe pe care două persoane din Municipiul Câmpia Turzii doresc să-l edifice într-o zonă de case. Până astăzi, la momentul exploziei mediatice a acestui subiect, cei doi petenți au încercat – prin diverse forme – să-mi forțeze mâna, pentru a mă convinge să trec peste anumite etape și să grăbesc aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Vreau să transmit public că nu am fost și nu voi fi NICIODATĂ împotriva unei investiții private, dovadă fiind numărul mare de investiții, fabrici și societăți comerciale care au fost edificate în Parcul Industrial, în incinta fostului combinat ISCT sau în Zona Industrială Reif, în timpul mandatului meu, însă această investiție privată trebuie realizată cu respectarea tuturor legilor în vigoare.

Așa cum am demonstrat-o de atât de multe ori, în Primăria Câmpia Turzii se respectă legea. Eu însumi sunt un om care respectă legea. Același lucru l-am făcut și în acest caz. Planul urbanistic zonal este în analiză în cadrul serviciilor din Primărie. Pentru a intra spre aprobare în ședința de Consiliu Local, trebuie parcurse anumite etape. În etapa informării și consultării publicului au fost depuse două contestații de către cetățeni aflați în vecinătatea parcelei în cauză. Înainte de semnarea avizului Comisiei Tehnice, am cerut un punct de vedere comisiei (care este formată din arhitecți care nu sunt angajați ai Primăriei), punct de vedere care încă nu mi-a sosit. Am solicitat respectivul punct de vedere pentru a fi sută la sută sigur că se respectă procedurile și legile în vigoare, iar faptul că membrii Comisiei Tehnice încă nu mi-au furnizat răspunsul, mă pune în imposibilitatea de a merge mai departe.

După primirea acestui punct de vedere, dacă avizul a fost dat cu respectarea tuturor cerințelor legale, se va trece la etapa următoare, respectiv aceea de introducere spre aprobare în Consiliul Local. Mai trebuie precizat că deși procedura nu a fost finalizată, petenții Surgent au ales să acționeze Primăria și Consiliul Local în judecată, astfel că în acest moment dosarul se află pe rolul instanței de judecată. Evident că ne vom supune dispozițiilor instanței deși avem convingerea fermă ca vom câștiga acest proces. Consider că atât afișarea acelui banner cât și toate “intervențiile” nu sunt altceva decât un mijloc de presiune pus asupra mea pentru a mă forța să fac o ilegalitate. Nu voi ceda acestor presiuni, cu toate că peste 20 de persoane m-au apelat pentru a „rezolva” problema acestor doi petenți. Cât privește lista de minciuni care au fost inserate în diverse articole „de presă” – scrise tendențios și cu atacuri directe la persoana mea, nu voi stărui asupra acestora și spun clar și răspicat că DACĂ SE RESPECTĂ LEGEA, nu voi avea nicio problemă cu realizarea investiției.”, a declarat primarul Dorin Lojigan, pentru TurdaNews.

Conflictul capătă și accente politice. Consilier PSD, acuză!

Consilierul local PSD, Gheorghe Rece, a postat un mesaj public, în care acuză ”administrația PNL”.

”Rea vointa, abuz de putere, rautate, inconstienta? Sau toate la un loc?!

Cruda realitate din Campia Turzii, la finele unei admnistratii PNL si a unui mandat de primar, marcate numai de ura, dusmanie, razbunare...

Printre ultimele" victime" se afla Avocatul Adrian Spatariu si familia Surgent, oameni care mai au curajul sa investeasca sute de mii de euro in orasul nostru, in aceste vremuri tulburi si care sunt blocati sa faca acest lucru.

De ce? Poate ca nu sunt in "graţiile" cui trebuie, poate ca nu se roaga de "cineva", nu ii implora pe "stapanii orasului" sa isi faca datoria de angajati in slujba cetatenilor...?

Este inadmisibil sa te comporti in acest fel cu orice om de buna credinta din acest oras!!!!

Trebuie prezentate astfel de cazuri, nu trebuie tolerate, trebuie luptat cu astfel de comportamente, daca vrem o schimbare reala!”, este mesajul consilierului local PSD.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dorel13 · 05:51 18.05.2020
  Pai și investitorii trebuie să înțeleagă că nu pot construi ce vor și unde vor. Doar că au făcut un puz, primarul nu e obligat să semneze. Oricum, acum recent a dat curtea constituțională că e neconstituțional, să construiești blocuri in zone de.case. Deci blocurile trebuie făcute în cartiere sau loturi de pământ special destinate blocurilor.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Vlad · 16:32 18.05.2020
  Nu cunosc despre proiectul in cauza. Insa, a autoriza un parc industrial al primariei si a autoriza constructia unei fabrici cu grad ridicat de poluare la 40m de case de locuit, nu este doar o eroare de urbanism, ci chiar abuz cu privire la linistea si sanatatea oamenilor. Dorin Lojigan trage linie unui mandat cu minciuni, abuzuri si lipsa de rezultate vizibile pentru comunitatea din Campia Turzii.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Mircea · 15:00 19.05.2020
  Sa locuiesc in vecinatate nu as fi de acord cu ridicarea unui bloc de locuinte in apopiere. C4786
 • Acest comentariu este nepublicat.
  SURGENT RESIDENCE · 21:14 19.05.2020
  Domnule primar, ne adresam cu DEZGUST, REVOLTA si MAHNIRE SUPREMA, la fel cum ne-am adresat si in sesizarea pe care v-am trimis-o personal la Primarie si pe care ati ignorat-o total neavand un minim de bun simt ca sa ne raspundeti (da... stim... nu puteti... nu aveti timp... aveti de semnat proiecte emfatice pentru oras).
  Imobilul pe care dorim sa-l construim se afla intr-o zona in care legea permite o astfel de derogare de la PUG (Plan Urbanistic General) si pentru care am obtinut toate avizele solicitate.
  Va reamintim ca la inceputul anului trecut, in administratia dvs, ati eliberat o autorizatie de construire a unui ansamblu imobiliar format din 3 cladiri cu un numar total de 18 apartamente tot intr-o zona de case (mai exact intre doua case).
  Nu v-am fortat si nici nu va fortam mana in niciun fel.
  Noi nu am sarit peste nicio etapa necesara elaborarii PUZ. Pe aceasta cale va invitam public sa aduceti dovezi concrete prin care sa va sustineti aceste afirmatii denigratoare la adresa noastra.
  Dvs sunteti cel care nu ati respectat termenele legale de semnare a documentelor si ne-ati blocat demersurile incepute acum mai bine de 7 luni.
  Consideram ca va impotriviti investitiei noastre deaorece noi nu facem parte dintre acolitii dvs.
  Desigur cine a mai investit in acest oras mananca si bea la aceeasi masa cu dvs.
  In Primaria Campia Turzii sunteti SINGURUL functionar public care nu a respectat legea.
  Degeaba incercati sa amagiti lumea. Am parcurs toate etapele acestui PUZ, cu greu, din cauza dvs.
  Cu pretul incalcarii legii, ati intarziat semnarea documentelor la fiecare etapa din cadrul elaborarii PUZ, fara sa motivati legal aceasta atitudine.
  Referitor la observatiile vecinilor, noi am tinut cont de acestea, am raspuns in termenele legale prevazute in elaborarea PUZ, ba mai mult, am si modificat proiectul initial tinand cont de aceste observatii, tocmai pentru a nu aduce niciun fel de prejudiciu celor doi vecini.
  Indiferent daca ar fi fost sau nu aduse observatii, dvs ar fi trebuit sa semnati actele in termenele prevazute de lege.
  Comisia tehnica (formata din arhitecti care nu sunt angajati ai primariei si carora nu le puteti comanda dvs) a votat favorabil si prima versiune a proiectului (P+3E) si versiunea actuala (P+2E).
  Raportul pentru P+2E zace de mai bine de 3 saptamani pe biroul dvs. cu toate ca a fost deja semnat de arhitectul sef al primariei.
  Din nou, pentru a ne intarzia si mai mult, ati solicitat o reintrunire a comisiei pentru dezbaterea proiectului nostru (o premiera in istoria Primariei Campia Turzii).
  Dvs ati afirmat ca asteptati un raspuns din partea comisiei, insa nu ati mai precizat faptul ca tot dvs trebuie sa aprobati si intrunirea acestei comisii (intrunire pe care o amanati in mod repetat).
  Bineinteles, ca sa dati si mai multa importanta, puneti la indoiala cunostintele de arhitectura si urbanism ale membrilor comisiei (desigur, dvs sunteti si avocat, si arhitect, si judecator si mai ales PRIMAR).
  Cand am fost in audienta ne-ati recomandat in mod arogant si sfidator sa va dam in judecata daca nu ne convine faptul ca nu respectati termenele legale.
  V-am dat in judecata si mai mult v-am facut si o plangere penala pentru ca nu va respectati atributiile de serviciu.
  Noi nu am facut si nu facem niciun fel de presiune asupra dvs, noi vrem doar sa ni se respecte dreptul fundamental de a construi, desigur in limitele prevazute de legile in vigoare.
  Nu am cerut niciun favor nimanui. Dvs ar trebui sa va revizuiti acest comportament de MIC despot care nu face cinste unui primar.
  Nu stim de unde atata ura si rea vointa, "domnule" primar!
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator