fbpx
Scrie un comentariu

cl turda online 8mai

Consilierii locali din Turda au aprobat vineri cuantumul burselor școlare, pentru elevii din unitățile școlare din Turda. Comparativ cu anul precedent, cuantumul a rămas la fel.

Conform proiectului de hotărâre aprobat de toți consilierii locali, cuantumul burselor școlare pentru anul 2019/2020 este următorul:

- bursă de performanță: 100 lei/lună/bursă

- bursă de merit: 50 lei/lună/bursă

- bursă de studiu: 25 lei/lună/bursă

- bursă socială: 20 lei/lună/bursă

Durata acordării acestpr burse este de 8 luni, cu excepția burselor osciale, care se acordă pentru o perioadă de 12 luni.

Suma totală aprobată este de 560.000 de lei, pentru un total de 1.566 de burse acordate, dintr-un total de 5.936 de elevi. Din acești bani se vor asigura, lunar: 414 burse sociale, 13 burse de studiu, 1.133 de burse de merit și 6 burse de performanță.

”Menționăm că deși în lege se spune că aceste cheltuieli se efectuează din sume defalcate din TVA, în conformitate cu prevederile articolului 103 alineatul 2 din Legea nr. 1/2011, Copnsiliile Locale pot contribui cu bugetele proprii la finanțarea de bază și complementară a unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Totuși am considerat că bursele trebuie asigurate, iar suma propusă și aprobată prin bugetul local, pe care putem să o alocăm din veniturile proprii ale bugetului local, este de 560.000 de lei”, a precizat primarul Cristian Matei, în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre inițiat.

În aceeași ședință, consilierii turdeni au mai aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al societății Administrarea Patrimoniului Imobiliar SRL, rectificarea bugetului pe anul 2020 (rectificare pozitivă), unele măsuri pentru decontarea abonamentelor gratuite acordate pensionarilor, dar și aprobarea valorilor actualizate ale principalilor indicatori tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată in zona de Vest a municipiului Turda”.

Vezi mai jos înregistrarea integrală a ședinței:

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator