fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

lojigan lucrari

Primarul Dorin Lojigan a convocat azi o conferință de presă la Liceul teoretic ”Pavel Dan” din localitate, pentru a prezenta concret faptul că lucrările pe fonduri europene au început.

Este vorba despre un proiect de reabilitare a Liceului teoretic ”Pavel Dan”, proiect cu finanțare europeană în valoare de 500.000 de euro.

”Prin acest proiect se dorește reabilitarea termică a clădirii liceului corp A+B, în scopul creșterii eficienței energetice a acesteia, precum și a reducerii costurilor de întreținere a clădirii. 

Se au în vedere următoarele tipuri de măsuri: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, lucrări la sistemul de încălzire, schimbarea conductei subterane de agent termic dintre centrala termică și clădirea școlii, montarea de panouri solare pe acoperișul clădirilor, montarea unor sisteme de ventilare cu recuperare de căldură și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată. 

Măsurile conexe care ajută la implementarea proiectului, sunt următoarele: 

– Lucrări de acoperiș, constând în schimbarea elementelor de lemn degradate sau cu secțiune insuficientă, schimbarea învelitorii în țiglă ceramică și a elementelor de tinichigerie;
– Lucrări de instalații de stingere incendii; 
– Lucrări de instalații de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu. 

Toate lucrările care se efectuează în acest moment vor duce la o scădere drastică a costurilor la energia electrică, gaz, ș.a.m.d. Întreaga curte a liceului va fi reamenajată, după finalizarea lucrărilor, conform discuțiilor pe care le-am avut cu elevii liceului, de așa manieră încât curtea să fie folosită conform cerințelor acestora”, a precizat primarul Dorin Lojigan.

TurdaNews a transmis în direct această conferință de presă. Vezi mai jos înregistrarea transmisiunii în direct:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator