fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

lojigan combinat

Primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a organizat azi o conferință de presă, în cadrul căreia a anunțat trecerea în patrimoniul Municipiului Câmpia Turzii a trei bunuri care au aparținut fostului combinat metalurgic: stadionul, terenul de sub locuințele de pe Goldiș și încă 5 hectare de teren. Totul în contul unor datorii pe care societatea Industria Sârmei Câmpia Turzii SA le avea către bugetul local.

Stadionul ”Mihai Adam” a intrat în patrimoniul administrației locale, iar intenția Primăriei este de a începe reabilitarea tribunei. Întrucât tribuna este inclusă în patrimoniul cultural-istoric, există o variantă ca ea să fie relocată la stadionul de la Lut, iar la stadionul de pe strada Aurel Vlaicu să se construiască o tribună nouă, modernă, cu vestiare și anexe adecvate. Nu este exclus ca lucrările să înceapă chiar din acest an!

Terenul de la Colonia Goldiș rezolvă o problemă legată de posibilitatea celor care locuiesc acolo să-și cumpere locuințele. Până acum nu puteau face un demers de acest gen, pentru că terenul era al combinatului, iar clădirile ale administrației locale. ”Am promis acest lucru, iar acum pot să devină proprietari”, a spus primarul Dorin Lojigan.

Cele 5 hectare de teren, care reprezintă zona fostului Laminor 5 din combinat, vor fi alipite la actualul teren al Parcului Industrial Câmpia Turzii, deținut de municipalitate, pentru a-l extinde și a da posibilitatea și altor firme să se locheze acolo.

Toate aceste obiective au fost luate în schimbul datoriilor pe care fostul combinat le avea către administrația locală. Primarul a explicat că, din anul 2016, de când a preluat administrația locală, a reușit să rezolve mare parte din sumele datorate bugetului local. Astfel, dacă în anul 2016 se încasau abia 6.000 de lei la bugetul local, din partea fostului combinat, în intervalul 2016-2019 s-a ajuns la o sumă de 2.125.000 de lei. În momentul de f ață, fostul combinat mai are o datorie de circa 1.000.000 de lei, care urmează să fie recuperată și aceea, a anunțat edilul municipiului.

Dorin Lojigan a declarat că îl bucură faptul că fostul combinat vinde diverse terenuri, care sunt populate cu diverse afaceri, pentru că aceste investiții aduc bani la bugetul local (prin taxe și impozite), dar asigură și locuri de muncă pentru locuitori. El a amintit că această dezvoltare a devenit mai rapidă după anul 2016, după ce a promovat proiectul de hotărâre privind rezonarea localității, din care au ”câștigat” atât cetățenii (majoritatea locuitorilor au plătit impozite mai mici), cât și societățile comerciale din zona parcului industrial sau de pe platforma fostului combinat, unde terenurile au fost încadrate la zona D de impozitare, cea mai mică valoare posibilă.

TurdaNews a transmis în direct conferința de presă. Vezi mai jos înregistrarea transmisiunii în direct:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator