m install
petlinii
nello construct

Încep lucrările de canalizare în cartierul Poiana!

zamblau eugen
floris

Astăzi s-a semnat primul contract de execuţie din cadrul proiectului care vizează înlocuirea/extinderea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Turda, pe baza unui proiect finanţat de Comunitatea Europeană. Este vorba de pachetul numărul 10, care prevede extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a reţelei de canalizare menajeră în cartierul Poiana.

 

Licitaţia a fost câştigată de Grup 4 Instalaţii şi ACI Cluj, la o licitaţie la care au mai participat 7 firme.

 

Valoarea lucărilor este de 2,76 milioane euro şi are în vedere lucrări de introducere a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pe 15 străzi din Poiana. Este vorba de 7,8 km de extindere alimentare cu apă şi de 7,9 km de canalizare. Lucrările au întârziat cu 8 luni, datorită unor contestaţii depuse la licitaţiile precedente, a explicat primarul Tudor Ştefănie, iar directorul Companiei de Apă Arieş SA, Alexandru Sabău, a precizat că termenul de execuţie a fost redus de la 30 de luni, cât era prevăzut iniţial, la 20 de luni, tocmai pentru a se putea încheia la termenul stabilit cu Comisia Europeană. „Sperăm ca până undeva la sfârşitul anului 2010 să avem finalizate lucrările de canalizare”, şi-a manifestat speranţa primarul Tudor Ştefănie. Asta şi pentru că municipalitatea are banii necesari pentru a trece apoi la lucrări de asfaltare şi amenajare a străzilor ce vor fi canalizate.

 

Cele 15 străzi pe care se vor executa lucrări sunt: Câmpiei, Poiana, Bercului, General Taraş, Făcliei, Grădinilor, Bucegi, Florilor, Păcii, Bistriţei, Margaretelor, Scurtă, Vrancei, Vulcan, Valea Racoşei. Mai întâi, se vor începe lucrările pe străzile Grădinilor şi Haţegului, străzi pe care se încearcă şi executarea lucrărilor de asfaltare şi modernizare, până la finele acestui an, în măsura în care starea vremii va permite. „Lucrările pot să înceapă fără nici o problemă, pentru că avem banii la dispoziţie”, a spus directorul Companiei de Apă Arieş, Alexandru Sabău.

 

Un alt pachet de finanţare, respectiv pachetul numărul 11, este aproape de a finalizat din punctul de vedere al licitaţiei. Lucrările din acest pachet se vor executa pe 56 de străzi din municipiu, din mai multe cartiere, iar valoarea totală a lucrărilor se ridică la 5,77 milioane euro.

 

Lucrările de extindere/înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare vor fi finanţate astfel: 80,74% Comunitatea Europeană, 12,26% Guvernul României, 2% Consiliile Locale şi 5% Compania de Apă Arieş.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: