fbpx

Icon Scrie un comentariu

error

Siteul Primăriei Câmpia Turzii, care poate fi accesat la adresa www.campiaturzii.ro, este ”căzut”, utilizatorii care doresc să intre pe site fiind întâmpinați cu mesajul "Eroare la crearea unei conexiuni la baza de date".

O astfel de ”eroare” de conectare la baza de date apare când conexiunea la baza de date a fost coruptă (modificarea unor fișiere), când este coruptă chiar baza de date sau când siteul nu suportă mai multe conexiuni simultate, ”refuzând” să se mai conecteze la serverul bazei de date.

Siteul campiaturzii.ro este creat pe o platformă Wordpress.

Nu este pentru prima dată când siteul instituției din Câmpia Turzii are probleme. În vara anului trecut, siteul a avut aceeași problemă, la un moment dat (tot duminica, în 21 iulie 2019).

Asta după ce în luna iunie administrația locală raportase un ”atac cibernetic”.

În luna iunie 2019, Primăria Câmpia Turzii a raportat un atac cibernetic asupra serverelor din instituție. Era vorba de un atac de tip ramsomware de criptare, care a penetrat sistemul antivirus și a criptat datele stocate pe două servere și o stație de gestionare a serverelor.

”În data de 18.06.2019, la ora 01:08, asupra serverelor din Primăria Câmpia Turzii a avut loc un atac informatic cu un virus de tip ransomware de criptare care a penetrat sistemul antivirus și a criptat datele stocate pe două servere și o stație de gestionare a serverelor.

Urmare a acestui incident de securitate a fost blocat accesul la datele cu caracter personal a peste 250 de persoane vizate, fără ca aceste date să fi fost sustrase sau șterse. Efectul acestui atac informatic se referă la blocarea accesului la baza de date și imposibilitatea utilizării unor programe informatice.

Caracterul acestei încălcări a securității datelor cu caracter personal se referă doar la disponibilitatea datelor fără să fi fost afectată confidențialitatea și / sau integritatea datelor”, precizat administrația locală, în data de 19 iunie 2019.

UPDATE:

Siteul Primăriei Câmpia Turzii a redevenit funcțional în dimineața zilei de 20 ianuarie 2020.

Primarul Dorin Lojigan a spus că a fost vorba de un update făcut de firma care găzduiește siteul Primăriei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator