fbpx

Scrie un comentariu

matei zoo turda

Primarul Cristian Matei a declarat ieri, la întâlnirea cu presa, că obiectivul de investiții care se concretizează prin modernizarea Zoo Turda va fi finalizat, chiar dacă din cauza problemelor care au existat acolo, administrația locală a fost blocată în privința oricărui demers privind continuarea lucrărilor.

Declarația vine în contextul în care Andrei Suciu, candidatul USR pentru funcția de primar, a spus că i-ar place ideea ca lucrările la Zoo să fie abandonate, iar acolo să se realizeze un parc public. Declarația sa a fost criticată în mediul online, mai ales în condițiile în care Andrei Suciu a fost implicat în protejarea celor care au jefuit Zoo Turda.

Citește și:

Andrei Suciu s-a dat de gol: vrea să ”îngroape” investiția de la Zoo Turda, ca să șteargă urmele jafului!

Primarul Cristian Matei a explicat că primul lucru pe care trebuia să-l rezolve administrația din Turda era o prelungire a termenului de finalizare al investiției, respectiv o refazare. Astfel, termenul de finalizare a fost prelungit de la 31.12.2019, la 31.12.2021.

În plus, între timp, a fost realizată o expertiză de specialitate, în cadrul procesului existent în instanță, iar în baza acestei expertize Primăria Turda ar putea demara continuarea lucrărilor, prin organizarea unei licitații în acest sens. Astfel că, în perioada următoare, se vor elabora procedurile și documentația necesară pentru licitația privind continuarea lucrărilor.

”Încercăm să obținem fonduri pentru finalizarea investiției, de la Ministerul mediului”, a mai precizat primarul turdean.

Totodată, jurnaliștii au fost informați că din pricina unor schimbări de legislație, care au intervenit, administrația locală este obligată să obțină statutul de pădure-parc în acea zonă, pentru a putea continua investiția, în baza unei autorizații pentru construire, care are la bază și un acord de mediu. ”Depindem de niște proceduri legale. Dar eu zic că o să terminăm acea investiție”, a mai precizat edilul turdean.

Zoo Turda trebuia finalizată în anul 2012, însă societatea care trebuia să facă lucrările a intrat în faliment, după ce s-au cheltuit aproape toți banii destinați investiției. Ulterior, Curtea de Conturi a descoperit că s-au făcut plăți nelegale, pentru lucrări neexecutate. În anul 2016, DNA Cluj a deschis un dosar de cercetare penală a faptelor comise în cazul a ceea ce TurdaNews a denumit ”Jaful de la Zoo Turda”.

Publicația noastră a scris despre acest caz încă din anul 2014, prezentând în timp informații și dovezi despre jaful care a avut loc acolo. Implicat în protejarea celor care au comis ilegalitățile este și Andrei Suciu, candidatul USR pentru Primăria Turda, fost coleg de partid, în PNL, cu fostul primar Tudor Ștefănie. În baza unui proces civil, în care Andrei Suciu a acuzat publicația TurdaNews că ar fi scris minciuni la adresa sa, instanța a stabilit, definitiv, că Andrei Suciu a fost implicat în protejarea jafului de la Zoo Turda, în urma probelor furnizate în instanță. Cu toate acestea, până în acest moment, pe numele său încă nu a apărut un dosar penal pentru tăinuire și favorizarea infractorului, așa cum ar fi fost normal.

Citește și:

Tribunalul Cluj a spus clar: Andrei Suciu ascunde informațiile despre jaful de la Zoo Turda! Andrei, până când mai taci?!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator