fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

consilieri locali noi

Patru noi consilieri locali au fost validați miercuri în funcție, ei înclocuindu-i pe colegii lor care au demisionat din forul deliberativ local. Trei consilieri locali sunt de la PNL, iar unul este de la PMP.

Cei patru noi consilieri locali sunt: Pintilie Andrei (PNL), Mureşan Valer (PNL), Miheşan Ioan Vasile (PNL) și Ploscar Minerva Aurelia (PMP).

De precizat că în cazul PNL, ultimul consilier validat azi ocupa poziția 21 pe lista de candidați ai partidului, la alegerile locale din anul 2016 (situație nemaintâlnită la Turda).

De la PNL au demisionat Nicolaie Giurgiu, Marius Riter și Corina Făgădar. În demisiile prezentate Consiliului Local, ei nu au motivat gestul lor, însă în spațiul public a apărut informația că demisia lor, inclusiv din PNL, a survenit ca urmare a faptului că cei de la PNL l-au curtat pe primarul Cristian Matei, după ce a fost exclus din PSD, cu intenția de a candida la alegerile locale din partea liberalilor.

De la PMP a demisionat Radu Zoltan. El a motivat că noul său loc de muncă nu-i permite să activeze în politică, dar a precizat că va fi alături de foștii săi colegi din partid.

Consiliul Local Turda are 21 de consilieri locali. Numărul și componența Consiliului Local se stabilește în urma alegerilor locale, iar mandatul unui consilier local este de 4 ani, dacă nu intervin situații neprevăzute. Viitoarele alegeri locale vor fi la finele lunii mai sau începutul lunii iunie a acestui an. În funcție de voturile obținute, se va alege un nou Consiliu Local, care va fi aproximativ proporțional cu procentele obținute de formațiunile care candidează. În acest moment, componența Consiliului Local Turda este formată din: 7 consilieri PSD, 5 consilieri PNL, 3 consilieri PMP, 3 consilieri ALDE, 2 consilieri UDMR și 1 consilier PRM.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate