fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Scrie un comentariu

ct deszapezire

Prima ninsoare a venit azi-noapte. Ca în fiecare an, apar discuțiile în ceea ce privește intervenția utilajelor pentru deszăpezire, pe drumurile din oraș. La Câmpia Turzii, primarul Dorin Lojigan susține că s-a intervenit încă de azi-noapte, verificând personal acest lucru. Dar există și o tabără a celor care acuză că intervenția a fost ineficientă. Anul electoral 2020 a încins spiritele și în privința deszăpezirii!

Primarul Dorin Lojigan a spus că utilajele societății Domeniul Public Câmpia Turzii SA, care se ocupă de deszăpezirea drumurilor și crearea unor condiții decende de deplasare cu autovehiculele, au ieșit pe străzi încă de când a început să cadă ninsoarea.

”Este ora 02.00 noaptea și acum m-am întors de la o verificare în teren a modului în care colegii de la Domeniul Public se ocupă de deszăpezirea orașului. 
De la ora 00.30, când a început ninsoarea, toate utilajele Domeniului Public sunt pe teren, în toate cartierele orașului, conform ordinii de prioritate stabilite de Comandamentul de iarnă din cadrul Comitetului Local pentru situații de urgență.. Deși se circulă în condiții de iarnă nu există drumuri blocate sau pe care să se circule dificil. 
Am discutat cu taximetriștii din oraș și nu mi-au sesizat probleme în trafic. În același timp colegii de la Poliția Locală sunt pe teren și monitorizează situația traficului în oraș.
Dacă există situații care ne-au scăpat vă rog sa mi le sesizați de urgență, pentru a le putea remedia, fie mie personal fie la dispeceratul Poliției Locale, telefon 0264/991.”, a menționat primarul Dorin Lojigan.

dorin zapada

În schimb, există voci care susțin că acțiunea de deszăpezire a celor de la SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA a fost ineficientă. Printre ei se află și Avram Gal, candidat la funcția de primar la alegerile locale din luna iunie a acestui an.

”Fără investiții serioase in dotarea parcului auto și salarii decente pentru angajați nu este posibilă eficientizarea activității Societății Domeniul Public și implicit nu putem avea așteptări pe măsură. Pentru intervenția de astăzi, las la latitudinea cetățenilor să aprecieze sau nu. Poze: ora 10.00”, a scris Avram Gal pe Facebook.

avram zapada

Discuțiile în contradictoriu în ceea ce privește deszăpezirea apar indiferent de localitate, an de an. Nu cade bine zăpada că oamenii deja încep cu acuzațiile în ceea ce privește modul de intervenție. În timp ce autoritățile susțin că se intervine, alții acuză că nu este așa!

Problema ar putea apare și dintr-o lipsă de informare în ceea ce privește modul de intervenție al utilajelor, prioritizarea pe zone, dar și timpul efectiv în care o localitate ar putea fi deszăpezită, pe drumuri, în condițiile în care ninsoarea s-a oprit. Toate aceste informații nu există pentru o persoană care ar dori să le știe. iar de aici încep tot felul de discuții, fără să existe baza informațională de la care să plece eventualele ”analize”.

În primul rând, autoritățile ar trebui să facă public și vizibil procedura de intervenție a utilajelor, mai ales pe timpul iernii. Pentru ca oamenii să știe cum se intervine, cu câte utilaje, care este prioritatea în funcție de zone/străzi și care este timpul aproximativ în care utilajele ar putea ajunge pe strada lor, de la ”momentul zero” (momentul în care utilajele ies la treabă).

Însă, pentru o eficientizare a acestui tip de comunicare, ar trebui să existe și informații conexe, cum ar fi transmiterea ”momentului zero” (adică, ora la care utilajele au ieșit pe teren), dar și informații de tip GPS cu utilajele care sunt în acțiune (sau chiar transmisii live din teren). Pentru că societatea a evoluat atât de mult, inclusiv din punct de vedere al dotărilor GPS sau al transmiterii informațiilor în timp real, încât devine aproape obligatoriu să existe o adaptare comunicațională din acest punct de vedere.

Asigurându-se aceste cerințe minime, discuțiile despre deszăpezire vor fi mult mai apropiate de intervenția propriu-zisă, de eficiența ei și despre modalitățile de perfecționare (inclusiv prin contribuția cetățenilor, care pot deveni și ei parte a intervenției, dacă ar avea la dispoziție informațiile necesare) a acestor intervenții.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate