fbpx

 
 
Scrie un comentariu

cabluri subteran

Lucrările de introducere în subteran a cablurilor de iluminat public și modernizarea iluminatului public din zona centrală a municipiului Câmpia Turzii, vor continua.


Recent, aleșii locali au aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Servicii de elaborare D.A.LOIO – Trecere în subteran cabluri de iluminat public și modernizare iluminat public pe strada 1 Decembrie 1918, între intersecțiile cu strada Gh. Barițiu și strada Republicii”.


Prin implementarea proiectului se dorește eficientizarea și modernizarea iluminatului public în zona str. 1 Decembrie 1918, tronsoanele cuprinse între str. Gh. Barițiu și str. Republicii.


Introducerea în subteran a cablurilor de iluminat public, plantarea unor stâlpi de iluminat, montarea de aparate de iluminat toate conlucrează la asigurarea unui ambient luminous plăcut și atrăgător, în funcție de specificul arealului ce trebuie iluminat, acesta fiind calibrat pentru necesitățile omului și activităților sale”, se arată în proiectul de hotărâre.


Practic, randamentul sistemelor de iluminat cu LED este superior lămpilor cu incandescență, respectiv lămpilor cu descărcare în gaz, ceea ce duce la o economie de energie electrică, reducând factura de energie electrică. În plus scad costurile cu lucrările de întreținere și mentenanță.


De asemenea, investiția reduce riscul accidentelor pe timp de noapte, numărul agresiunilor contra persoanelor și bunurilor, îmbunătățește climatul social și crește siguranța activității pe timp de noapte.

Foto/Ziarul 21. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate