marian morar
m install
nello construct

Seară magică la Câmpia Turzii! Un concert extraordinar, încununat cu un titlu de cetățean de onoare!

zamblau eugen

Bas-baritonul Zoltan Nagy a devenit cetățean de onoare al municipiului Câmpia Turzii. Decizia a fost luată chiar azi după-amiază, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, iar la concertul din această seară, organizat de Club Rotary Câmpia Turzii, primarul Dorin Lojigan i-a oferit placheta care-l așează în galeria cetățenilor de onoare ai localității.

”În această seară ne-am îmbogățit ca și comunitate, am devenit mai valoroși, mai sensibili și mai deschiși ca niciodată parcă, înspre artă, muzică lirică și frumos. Începând de astăzi, bas-baritonul Zoltan Nagy a devenit cetățean de onoare al Câmpiei Turzii. 

Pentru, poate, puținul pe care noi i l-am oferit, el ne-a răsplătit înzecit cu un recital de excepție, cu o seară magică, în acompaniamentul unor instrumentiști de mare valoare: Vlad Baciu, Rareş Munthiu şi Cristian Suărăşan de la Opera Naţională din Cluj şi Vilhelem András de la Filarmonica de Stat din Târgul Mureş. 

Felicitări Clubului Rotary Câmpia Turzii pentru inițiativă. În administrația locală mereu veți găsi un partener de nădejde. 

Zoltan Nagy, îți mulțumim ca reprezinți comunitatea din care faci parte, la nivel internațional, prin talentul și munca ta, iar noi, cei din Câmpia Turzii ne mândrim cu valoarea inestimată a actului cultural pe care îl exprimi”, a transmis primarul Dorin Lojigan.

Totodată, Zoltan Nagy a devenit și membru de onoare al Club Rotary Câmpia Turzii.

Este pentru a treia oară când talentatul și fermecătorul solist, de talie internațională, concertează la Câmpia Turzii, iar concertul din 17 decembrie 2019 a fost posibil grație Rotary Club Câmpia Turzii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii.

Zoltan Nagy și-a început cariera internațională fiind cel mai tânăr membru în ansamblul Operei de Stat din Viena. Recunoscut de criticii de operă pentru atuurile sale atât în rolurile dramatice cât și în cele comice, este invitat în mod regulat să interpreteze roluri în multe dintre cele mai importante case de operă din Europa, și nu numai.

Cel mai solicitat rol al lui Zoltan a fost Escamillo (Carmen), rol pe care l-a interpretat în peste 12 producții în teatre precum Bilbao (ABAO), Teatro Massimo di Palermo, Teatro Grande di Brescia, Teatro Ponchielli di Cremona, Teatro Sociale di Como, RTE Orchestra în Dublin, Opera Națională Română București și Cluj, Marea Operă Shaanxi din China, Teatrul de Stat din Nürnberg, printre altele.

Zoltan Nagy este, la 35 de ani, unul dintre cei mai apreciaţi artişti lirici români, la nivel mondial.Teatrul Bolshoi din Moscova, Opera din Hamburg, Filarmonica din Singapore, Orchestra Naţională a Taiwanului, Opera Bilbao, Opera de Nice, Onassis Atena, Opera de Stat din Budapesta sunt doar câteva dintre scenele cucerite de tânărul bas-bariton.

Vocea şi maniera sa specială de interpretare au fost deseori remarcate de critica internaţională de specialitate.

În anul 2005, Zoltan Nagy a fost printre cei 11 laureați ai premiilor Haricleea Darclee.

Vezi știrea Turda TV:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2