m install
petlinii
nello construct

Teatrul din Turda își schimbă denumirea

floris

Aleșii locali au decis astăzi în cadrul ședinței ordinare a lunii noiembrie, schimbarea denumirii Teatrului Aureliu Manea.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilierii locali, instituția va purta numele de Teatrul Național Aureliu Manea. 

Prezentul demers este determinat de evoluția istorică extraordinară a teatrului turdean, în ciuda evenimentelor mai mult sau mai puțin propice pentru dezvoltarea unei instituții culturale.

 

Teatrul Aureliu Manea are o activitate de peste 150 de ani la Turda, primele manifestri teatrale având loc începând cu anul 1866.

 

După ce a fost construită actuala clădire a teatrului, trupe renumite de teatru din țară s-au perindat prin orașul nostru. În 1948 ia naștere prima trupă de teatru a orașului…..De-a lungul anilor mii de reprezentații de teatru, muzică sau dans, au avut loc în cadrul instituției turdene.

 

În prezent Teatrul Aureliu Manea are un colectiv bine închegat, o trupă de actori permanentă și antrenată să facă față exigențelor impuse de vremurile în care trăim. În prezent sunt peste 40 de spectacole în repertoriu….având instrumentele necesare, teatrul din Turda reușește an de an, să fie pe primul loc în județul Cluj, dar și în regiune, la realizarea de turnee naționale cu mult peste Teatrul Național din Cluj sau Târgu MUREȘ. Putem spune că nu există oraș mare în România, care să nu fi luat contact cu trupa teatrului turdean…

 

Teatrul Aureliu Manea organizează Festivalul Internațional de Teatru de la Turda, un festival aflat deja în primele trei festivaluri de profil din România, ca număr de evenimente și participanți, unde companii și teatre de pe toate continentele poposesc în orașul de pe Arieș.

 

O scrimbare a denumirii teatrului prin adăugarea sintagmei NAȚIONAL, cu siguranță va aduce pe lângă plusul de imagine de nivel de țară, de care se va bucura întreaga comunitate turdeană, și o dezvoltare a instituției în context internațional” arată în raportul de specialitate al proiectului, Ioana Iftimie, șef serviciu Administrație Publică Locală.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: