fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

cl teatru

Aleșii locali au decis astăzi în cadrul ședinței ordinare a lunii noiembrie, schimbarea denumirii Teatrului Aureliu Manea.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilierii locali, instituția va purta numele de Teatrul Național Aureliu Manea. 

Prezentul demers este determinat de evoluția istorică extraordinară a teatrului turdean, în ciuda evenimentelor mai mult sau mai puțin propice pentru dezvoltarea unei instituții culturale.

 

Teatrul Aureliu Manea are o activitate de peste 150 de ani la Turda, primele manifestri teatrale având loc începând cu anul 1866.

 

După ce a fost construită actuala clădire a teatrului, trupe renumite de teatru din țară s-au perindat prin orașul nostru. În 1948 ia naștere prima trupă de teatru a orașului…..De-a lungul anilor mii de reprezentații de teatru, muzică sau dans, au avut loc în cadrul instituției turdene.

 

În prezent Teatrul Aureliu Manea are un colectiv bine închegat, o trupă de actori permanentă și antrenată să facă față exigențelor impuse de vremurile în care trăim. În prezent sunt peste 40 de spectacole în repertoriu….având instrumentele necesare, teatrul din Turda reușește an de an, să fie pe primul loc în județul Cluj, dar și în regiune, la realizarea de turnee naționale cu mult peste Teatrul Național din Cluj sau Târgu MUREȘ. Putem spune că nu există oraș mare în România, care să nu fi luat contact cu trupa teatrului turdean…

 

Teatrul Aureliu Manea organizează Festivalul Internațional de Teatru de la Turda, un festival aflat deja în primele trei festivaluri de profil din România, ca număr de evenimente și participanți, unde companii și teatre de pe toate continentele poposesc în orașul de pe Arieș.

 

O scrimbare a denumirii teatrului prin adăugarea sintagmei NAȚIONAL, cu siguranță va aduce pe lângă plusul de imagine de nivel de țară, de care se va bucura întreaga comunitate turdeană, și o dezvoltare a instituției în context internațional” arată în raportul de specialitate al proiectului, Ioana Iftimie, șef serviciu Administrație Publică Locală.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator