fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

autobuz 19

Aleșii locali au stabilit în cadrul ultimei ședințe de consiliu local, data la care noile autobuze electrice vor circula pe traseele din Turda.

Cu această ocazie a fost adoptat proiectul de hotărâre privind modalitatea de delegare  a serviciului de transport public local de călători prin curse regulate pe raza administrativ teritorială a municipiului Turda în perioada 16 decembrie 2019 – 16 decembrie 2024, dar și a documentaţiei în vederea atribuirii şi atribuirea prestării serviciului.

De la ședință au lipsit consilierii locali ai PNL, consilierul Doru Anca (PRM) spunând că este vorba despre un boicot din partea acestora.

Citește și:

Disperare în tabăra USR Turda/T9! Și-au arătat adevărata față: Vor să blocheze circulația noilor autobuze electrice!

Contractul cu STP Alba Iulia expiră la data de 15 decembrie 2019, iar începând cu data de 16 decembrie serviciul de transport public local va fi asigurat de noua sociatate Tranport Urban Public.

De asemenea, Consilul Local a aprobat acordarea unui împrumut temporat de la bugetul Municipiului Turda către Societate Transport Urban Public SRL suma de 610 000 lei. Împrumutul se va rambursa integral în teremen de 1 an de la data acordării, iar în situația nerambursării în termenul stabilit se vor aplica majorări de întârziere potrivit legilor în vigoare.

În urmă cu o săptămână a ajuns la Turda și cel de-al 20-lea autobuz electric, flota fiind completă.

Achiziția autobuzelor electrice face parte dintr-un proiect mai amplu, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), finanțat de Uniunea Europeană.

Pe lângă achiziția de autobuze electrice, stații de încărcare rapidă și lentă, construirea unei autobaze noi, contractul include și asfaltarea tuturor arterelor principale din Turda.

Începând cu luna decembrie, STP își încheie activitatea, iar noua companie de transport a Consiliului Local, Transport Urban Public (TUP), va prelua întreaga activitate. Turda va avea în sfârșit un transport public modern, așa cum meritați toți, dragi turdeni!

Felicitări întregii echipe pentru munca depusă în ultimii 3 ani! Această muncă a dus la împlinirea unui vis care astăzi a devenit realitate! Felicitări tuturor!”, a transmis primarul Cristian Matei.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator