fbpx

Icon Scrie un comentariu

cantina sociala

Administrația locală turdeană dorește edificarea unei noi cantine sociale de o capacitate mai mare decât cea care funcționează acum pe strada Eminescu.

 

Cantina nu va fi subordonată direcției de asistență socială și va avea o capacitate de 250-300 de locuri. În acest scop vor fi reabilitate spațiile nefolosite din incinta Colegiului Liviu Rebreanu Turda.

Proiectul de hotărâre a fost dezbătut în cadrul ședinței de consiliu de miercuri și face referire la schimbarea  destinaţiei unor imobile aparţinând domeniului public al municipiului Turda din imobile cu destinaţia de unităţi de învăţământ în imobile cu altă destinaţie.

Primarul Matei Cristian a explicat cu această ocazie că acel spațiu care momentan este nefolosit va fi transformat într-o cantină socială, cu o capacitate de 250-300 de persoane, mult peste ce este acum de 20-30 de persoane. „.....se vrea ca o donație din partea unor firme private care intră într-o relație cu primăria şi care doresc să ofere anumitor persoane după criterii tot sociale, respectiv să mânânce acolo persoane care nu reuşesc să îşi asigure traiul de zi cu zi” explică edilul.

Spațiile pentru care s-a solicitat schimbarea de destinație sunt situate în incinta Colegiului Liviu Rebreanu, cu destinația cantină , respectiv internat.

Ținând cont că de mulți ani aceste clădiri nu sunt folosite în procesul de învățământ, datorită numărului scăzut de elevi și de faptul că nu există cerințe pentru cazare în internat, nu există cereri din partea altor instituții de învățământ pentru aceste spații, cu atât mai mult cu cât întreținerea acestor spații presupune cheltuieli nejustificate, se impune reconsiderarea acestor spații și încercarea de a găsi soluții pentru ca acestea să aducă profit!” se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Arhivă/foto.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator