fbpx

Icon Scrie un comentariu

dorin lojigan interviu

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, ne-a acordat un amplu interviu, în care a vorbit despre ceea ce s-a făcut, ce se face și ce se intenționează să se facă la Câmpia Turzii.

La începutul săptămânii, când a fost acordat acest interviu, asfaltarea străzilor din cartierul Șarât era spre finalizare, urma să se lucreeze la parcările din zona centrală, începuseră lucrările de modernizare a suprafeței sălii de sport de la Liceul ”Pavel Dan” și se pregăteau să înceapă lucrările la skatepark-ul de lângă Parcul Berc.

În privința fondurilor europene, edilul din Câmpia Turzii a precizat că există 3 proiecte care urmează a fi implementate:

  • Proiectul de reabilitare al Liceului Teoretic ”Pavel Dan”, în valoare de 500.000 de euro, care este în faza de proiectare și execuție.
  • Proiectul de reabilitare al Colegiului Tehnic ”Victor Ungureanu”, în valoare de 3.000.000 de euro, care implică reabilitarea integrală, dar și dotarea unității școlare, proiectul fiind în faza de proiectare și execuție.
  • Proiectul PMUD, în valoare de 9.300.000 euro, în baza căruia vor fi achiziționate 7 autobuze hibrid (diesel+electric) și vor fi asfaltate mai multe artere principale, respectiv străzile care vor asigura traseele pentru autobuze, mai puțin zona Insulă, care nu va avea linie de transport în comun (străzile fiind prea înguste). Vor fi asfaltate străzi precum Republicii, Autel Vlaicu, Avram Iancu, Gării, Iancu Jianu, străzi de pe Șarât etc. Primele două străzi vor fi Republicii și Aurel Vlaicu, acestea urmând să fie transfrmate în străzi cu sens unic (prima pentru intrare în cartier, a doua pentru ieșire). Încă nu s-a început cu asfaltarea pe acest proiect, pentru că se așteaptă intervenția celor de la CAA, tot printr-un proiect european (40.000.000 de euro pentru Câmpia Turzii), la rețelele de apă și canalizare (71 din 113 străzi sunt cuprinse în acest proiect amplu al CAA). Acest proiect major este în faza de evaluare a ofertelor, iar achiziția autobuzelor va fi demarată din martie 2020.

Dorin Lojigan a vorbit și despre fluidizarea circulației, prin realizarea a trei sensuri giratorii (unul este autorizat provizoriu - cel de la intersecția Laminoriștilor - George Coșbuc), dar și despre montarea a două semafoare la trecerile pentru pietoni din zona centrală (la ”Ceas” și la ”Taxe și Impozite”, celelalte două treceri pentru pietoni urmând a fi desființate).

Administrația locală mai are 4 proiecte depuse la ADR Nord-Vest, pentru finanțare europeană, trei dintre ele fiind în faza de semnare: construirea unei grădinițe în apropierea Parcului Berc (1.500.000 de euro), reabilitarea Palatului Cultural, a Parcului Central și a Teatrului de Vară (5.000.000 de euro) și modernizarea Complexului de Agrement ”La Trei Lacuri” (7.000.000 de euro).

În cadrul interviului, Dorin Lojigan a anunțat și faptul că din primăvară piața care se desfășoară în zona parcării de lângă parcul Berc va fi mutată în zona fostului târg de animale (zona urmând a fi asfaltată).

Un aspect interesant a fost abordat cu privire la decizia municipalității de a rezona localitatea, decizie în urma căreia mai mulți locuitori au beneficiat de o reducere a impozitelor locale, inclusiv pentru societățile comerciale care își desfășoară activitatea în zona industrială. Primarul Lojigan a menționat că în prima fază bugetul local a pierdut 700.000-800.000 de lei, din reducerea acestor impozite, însă în timp a beneficiat de pe urma acestei gândiri de tip liberal prin atragerea de investitori, extinderea capacităților de producție ale firmelor existente, crearea mai multor activități economice pe platforma fostului combinat metalurgic și, ca o consecință a acestei dezvoltări, crearea unor numeroase noi locuri de muncă.

Vezi mai jos interviul integral, cu toate detaliile care au fost precizate:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator