fbpx

Icon Scrie un comentariu

autobuz 17

Recent a fost livrat și cel de-al 17-lea autobuz electric la Turda, încă trei și flota va fi completă.

Ne apropiem de final! În mai puțin de o lună flota va fi completă, cu toate cele 20” transmite municipalitatea.

Între timp, se fac demersurile necesare pentru a începe activitatea noua companie de transport public.

Se defășoară întocmirea documentației în vederea lansării licitației pentru proiectarea și execuția celor trei obiective din cadrul proiectului european subsecvent Planului de Mobilitate Urbană și anume: modernizarea centrului istoric, construirea autobazei unde va funcționa noua companie de transport (unde vor fi garate autobuzele electrice) și înființarea unei parcări de tip Park & Ride” anunță administrația locală turdeană.

Achiziția autobuzelor electrice face parte dintr-un proiect mai amplu, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), finanțat de Uniunea Europeană. 

Pe lângă achiziția de autobuze electrice, stații de încărcare rapidă și lentă, construirea unei autobaze noi, contractul include și asfaltarea tuturor arterelor principale din Turda.

Contractul de 32 de milioane de euro a fost semnat anul trecut, iar acum s-a trecut la etapa implementării.

Reușita acestui proiect a fost menționată și în presa națională.

Turda este primul oraș din România care a achiziționat autobuze electrice cu fonduri europene, iar 7 din cele 20 se află deja la Turda. De asemenea, au început lucrările de modernizare a infrastructurii pe unul dintre cele mai importante coridoare, respectiv coridorul industrial – Strada 22 Decembrie 1989 (varianta de ieșire din oraș spre Alba Iulia). Până în anul 2022 întregul proiect va fi finalizat, astfel se vor moderniza complet 16 artere principale ale orașului, în lungime totală de peste 11 kilometri”, au publicat cei de la Libertatea.

Autobuzele electrice urmează a intra pe trasee din luna decembrie 2019, după ce contractul cu STP se va încheia. Flota de autobuze electrice va face parte din noua societate comercială care va asigura transportul de persoane pe raza localității, înființată de administrația locală, cu capital deținut 100% de către Municipiul Turda.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator