fbpx

BANNER vezeteu

1 Comentariu

edu elite 10iulie

dorinlojigan alocutiune

Așa cum se cuvine, sărbătorim astăzi 75 de ani de la eliberarea ultimei palme de pământ românesc de sub ocupație hortistă.

 

După cum știm, la 25 octombrie 1944, trupele române au intrat, victorioase, în orașul Carei, cucerindu-l și eliberându-l de sub jugul fascisto-hortist, reinstaurând tricolorul roș-galben-albastru drept stindard al libertății națiunii române. Însă după eliberarea orașului Carei, trupele națiunii noastre și-au continuat ofensiva către Centrul Europei, alături de aliați, oprindu-se doar în Munții Tatra din Slovacia.

Ziua Armatei Române înseamnă jertfa a peste 800.000 de militari români, militari care au căzut la datorie, militari răniți sau dați dispăruți în cel de-al Doilea Război Mondial. Dar Ziua Armatei ne trimite cu gândul și la Războiul de Independență din 1877, și la Primul Război Mondial, unde aceeași Armată a apărat interesele poporului român până la final.

Pe întreg teritoriul Europei, de la Stalingrad, până în Ungaria, Cehia sau Slovacia, vom găsi eroi români care își dorm somnul de veci, ca urmare a luptelor purtate de Armata Română, cea mai de încredere platoșă de apărare împotriva oricărui agresor extern.

În fiecare an, alegem să marcăm această zi în locuri simbolice, încărcate de istorie, pentru a fi astfel mai aproape de eroii noștri - EMBLEME, care au scris lecțiile trecutului cu sacrificiu și dăruire.

ZIUA ARMATEI ROMÂNE - este ziua dumneavoastră, a tuturor militarilor și civililor care serviți în prezent țara și pentru care patriotismul înseamnă să-ți faci treaba cu onestitate și să respecți legea.

ARMATA, cum bine spunea academicianul Simion Mehedinţi, rămâne „sprijinul cel dintâi şi cel din urmă al unui neam”.

În fața acestor fapte de bravură, dar și în fața ostașilor români care au muncit pentru înlăturarea efectelor dezastrelor, de la inundații și până la cutremur, mă înclin cu smerenie, aducându-le un omagiu, astăzi în zi de sărbătoare.

Fie ca bunul Dumnezeu să ocrotească armata, cu cele trei ramuri ale sale, Forțele Aeriene, Forțele Terestre și Forțele Navale, întotdeauna !

La Mulți Ani, ARMATA ROMÂNĂ! La Mulți Ani, ROMÂNIA!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    cetatean · 10:50 25.10.2019
    El bine, nepoții şi strănepoții acestor eroi au ajuns să-şi părăsească pământul strămoşesc şi să plece în lume din cauza lipsurilor şi a sărăciei. Dle primar, sub mandatul d-voastră şi al amicilor (USL) au plecat cu miile concetățenii nostri. Şi continuă s-o facă. De ce nu ați reuşit să-i opriți? Vă spun eu, dupã 17 ani de exod, iar d-voastră nicio zi: fiindcă nu vă pasă, fiindcă mințiți cu neruşinare. Se-ntorc eroii în mormânt!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator