fbpx

BANNER vezeteu

7 Comentarii

edu elite 10iulie

autobuz 16

Al 16-lea autobuz electric a sosit la Turda! Mai sunt încă 4 autobuze electrice care mai trebuie livrate, pentru ca flota de 20 să fie completă. Când a fost anunțat acest proiect, mulți spuneau că sunt ”basme”, însă implementarea lui a demonstrat că Turda se mișcă în direcția bună.

 

”Al 16-lea autobuz electric a ajuns la Turda! Încă 4 și flota va fi completă!”, a anunțat primarul Cristian Matei.

Achiziția autobuzelor electrice face parte dintr-un proiect mai amplu, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), finanțat de Uniunea Europeană. Pe lângă achiziția de autobuze electrice, stații de încărcare rapidă și lentă, construirea unei autobaze noi, contractul include și asfaltarea tuturor arterelor principale din Turda.

Contractul de 32 de milioane de euro a fost semnat anul trecut, iar acum s-a trecut la etapa implementării.

Reușita acestui proiect a fost menționată și în presa națională.

Turda este primul oraș din România care a achiziționat autobuze electrice cu fonduri europene, iar 7 din cele 20 se află deja la Turda. De asemenea, au început lucrările de modernizare a infrastructurii pe unul dintre cele mai importante coridoare, respectiv coridorul industrial – Strada 22 Decembrie 1989 (varianta de ieșire din oraș spre Alba Iulia). Până în anul 2022 întregul proiect va fi finalizat, astfel se vor moderniza complet 16 artere principale ale orașului, în lungime totală de peste 11 kilometri”, au publicat cei de la Libertatea.

Autobuzele electrice urmează a intra pe trasee din luna decembrie 2019, după ce contractul cu STP se va încheia. Flota de autobuze electrice va face parte din noua societate comercială care va asigura transportul de persoane pe raza localității, înființată de administrația locală, cu capital deținut 100% de către Municipiul Turda.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altruist · 23:53 19.10.2019
  autobuze electrice ,mare realizare , eu locuiesc in Alsacia , la Strasbourg busurile sunt cele conventionale pe motorina ,exista tramway pe electric legate de un cablu la curent , si asta de 100 ani , fara baterii , sunt inginer am prieteni in managementul PSA , adica uzina citroen-peugeot , care pregatesc tranzitia spre autoturismele cu hydrogen , partea cu bateriile masinilor electrice mai dureaza cativa zeci de ani , nu sunt inca fesabile autoturisme ca Tesla , autobuzele turcesti nici atat , si imaginati baterii facute sa tina 6 ani , ca atat sunt proiectate sa tina , care de fapt au randament maxim vreo 2 si durata de viata 4 , si care costa 80 la suta din pretul autobusului , si care cantaresc cam o tona , cat poluezi sa le produci si cat poluezi sa le duci la forma din care ai plecat

  In acest moment exista undeva la 6 miliarde de vehicule alimentate cu hidrocarburi , daca ar fi toate electrice si bateriile se epuizeaza cum se epuizeaza bateriile tel , calculatoarelor , la 2 ani , nu avem loc sa depozitam bateriile uzate , daramite sa le aducem la starea de materie prima pentru altele noi
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Altceva · 20:20 23.10.2019
   6 MILIARDE de masini la nivel global. Deci, "fiecare om îi este o mașină". Sunt circa 1,2 miliarde de autovehicule in lume, de fapt nimeni nu știe precis, ca sunt multe cu numere de Bulgaria . Problema cea mai mare in Romania este lipsa de infrastructură, nu sunt autostrăzi care sa lege N~S, E~V, in orase s-a construit fara un plan urbanistic bine gândit, arhitectul orașului a luat șpăgile si a lasat pe toți sa isi faca de cap etc. Orașele in România sunt relativ mici, nu au distanțe mari si dacă erau construite corect oamenii puteau umbla cu autobuzul, bicicleta sau taxi. Dacă nu am fi o nație de fuduli, am vedea ca detinerea unei mașini este o mare pierdere de bani: impozite anuale, taxe de drumuri, reparații din cauză de drumuri, devalorizarea mașinii, asigurări, taxe de parcare, costurile cu carburantul etc. La 5000_7000 km/an cat umblă un cetățean ce nu face naveta in alt oras, e mai ieftin sa mergi cu taxi si nu mai ai nici o bataie de cap. Sănătate!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Jony · 23:10 20.10.2019
   Cum ai zis? Tramvay pe electric legat de un cablu la curent???... Mă întreb mai pleacă de pe loc???
  • Acest comentariu este nepublicat.
   @ TurdaNews · 00:02 20.10.2019
   Specialiștii Comisiei Europene se pare că nu împărtășesc aceeași viziune ca dvs... Ei au apreciat că Planul de Mobilitate Urbană Durabilă prezentat de Turda a fost cel mai bun din Europa, la nivelul anului 2018 (an în care s-a semnat și contractul de finanțare).
   Probabil ar trebui să-i contactați, pentru că dacă aveți soluții pentru a salva Pământul, ați fi un egoist să le păstrați doar pentru dvs și să nu vă implicați în mecanismele decizionale privind viitorul mobilității urbane...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altruist · 01:45 20.10.2019
  specialistii Comisiei Europene sunt niste birocrati care arunca cu banii , nu exista busuri electrice in Paris si in Berlin
  Se va termina in curand risipa banilor ,Europa va reintra in normalitate , maine este Brexitul , Europa cu doua viteze poimaine

  Executiile bugetare pentru preaderare si aderare s-au terminat , mai este una bucata finantare , si dupa suntem tara membra fara fonduri extrabugetare , voi credeti ca in Franta , sau in Germania se mai fac canalizari sau drumuri pe fonduri europene ?
  Franta va intra in primavara in alegeri locale , principala discutie este risipa fondurilor comunitare spre zone limitrofe , nu mai vor sa plateasca locuitorii din Strasbourg canalizarea din Turda , vor ca , canalizarea din Turda sa fie platita de turdeni , si venitul primarului din Turda sa nu fie nici macar asemanator cu venitul unui primar european , avand in vedere ca bugetul Turzii este platit in proportie de aprox 60 la suta din mila Europei

  Proiecte europene in Europa de est egal furt si toata lumea din vest o stie ,si o vor oprii in cel mai scurt timp
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Altceva · 08:27 23.10.2019
   @Altruist in Paris, daca nu stiai se face o noua retea de tren/metrou capabila sa transporte 2 milioane de călători /zi. Are aprox 200 km si 60 de stații. De aceea nu sunt autobuze electrice, nu au nevoie au o alternativa mult mai viabilă, performanta si cu costuri mai mici de exploatare. In Turda autobuzele astea sunt binevenite, dar se prea face tam-tam cu fiecare unitate sosită. Era mai modest sa anunți: de maine 20 de autobuze electrice intra pe traseu! Atât.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Marin · 18:36 20.10.2019
   Cu tot respectul pentru dvs.,insa parerea mea este ca cei din vest calculeaza si beneficiile pe care le au prin desfacerea marfurilor produse de ei fara taxe in tari ca Romania.Probabil balanta financiara se inclina in favoarea lor,a vesticilor,astfel incat isi permit sa finanteze proiecte din estul Europei,chiar daca banii sunt folositi in alte scopuri fata de destinatia lor,sau in scopuri inutile(terenuri de fotbal fara echipe,sau terenuri de fotbal cu gazon prost).Este doar o parere personala.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator