fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

dorin lojigan proces

Tribunalul Cluj a admis apelul declarat de Municipiul Câmpia Turzii, prin Primar Dorin Lojigan, și a schimbat total decizia inițială a Judecătoriei Turda, care inițial a respins pretențiile primarului, care a dorit ca aleșii locali care l-au schimbat din funcție, pe vremea când era viceprimar, să plătească din buzunarul propriu daunele produse bugetului local (prin sentință, administrația locală a fost obligată să-i plătească lui Dorin Lojigan daunele suferite în urma schimbării ilegale din funcție).

 

”Admite apelul declarat de apelantul Municipiul Campia Turzii impotriva Sentintei civile nr. 8/04.01.2019 pronuntata de Judecatoria Turda in dosar nr. 1683/328/2018, pe care o schimba in tot si in consecinta: Admite cererea de chemare in judecata formulata de reclamantul Municipiul Campia Turzii in contradictoriu cu paratii Salajan Alin Valentin, Tot Vasile Simion, Rece Gheorghe, Giurgiu Ilie, Deak Francisc, Bene Andrei, Popescu Florin, Gal Samoila, Csutak Ludovic, Uiorean Monica, Gal Avram Marius. Obliga paratii in solidar sa plateasca reclamantului suma de 78.657 lei. Cu drept de recurs in 30 zile de la comunicare. Recursul si motivele de recurs se depun la Tribunalul Cluj. Pronuntata in sedinta publica din 18.10.2019”, precizează Tribunalul Cluj, în soluția pe scurt dată în Dosarul 1683/328/2018.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că Tribunalul Cluj a decis că acei consilieri locali trebuie să plătească prejudiciul creat bugetului local, respectiv suma de 78.657 lei.

Vă reamintim că Dorin Lojigan a câștigat definitiv procesul, instanța stabilind că schimbarea sa din funcție s-a făcut ilegal. În urma acestei decizii, Dorin Lojigan a fost repus în funcția de viceprimar, înaintea alegerilor locale din 2016, iar administrația locală a fost obligată să-i plătească suma de 78.657 lei, daune produse pe perioada în care a fost înlocuit din funcție, ilegal.

Ulterior, în urma unui control al Curții de Conturi, s-a stabilit că această sumă trebuie recuperată de la cei responsabili. Administrația locală le-a trimis adrese consilierilor care au participat la schimbarea ilegală a lui Dorin Lojigan, însă aceștia au refuzat să plătească banii. În aceste condiții, Municipiul Câmpia Turzii, prin primarul Dorin Lojigan, i-a acționat în instanță, cu solicitarea de a fi obligați să plătească această sumă, respectiv să acopere ”gaura” din bugetul local. Inițial, Judecătoria Turda a dat câștig de cauză consilierilor acuzați, însă la apel Tribunalul Cluj a schimbat în totalitate această decizie și a dat dreptate instituției conduse de primarul Dorin Lojigan, obligându-i pe cei 11 foști consilieri locali (unii sunt consilieri locali și în actualul mandat) să plătească suma de 78.657 lei, cheltuită de la bugetul local pentru a se plăti daunele către fostul viceprimar Dorin Lojigan, care câștigase procesul definitiv în instanță.

”Trăim într-o tara liberala, trăim vremurile pe care le meritam fiecare. Cand disperații din PSD se credeau pe cai mari, s-a dovedit ca ei calareau niște ponei pe care, în aroganta lor și în dorința lor de putere, nu știau ca un patruped orb nu știe încotro se îndreaptă.

A venit timpul sa spunem tuturor ca frauda nu este un mod de viata, ca minciuna are cele mai scurte picioare și ca noi, cei care vrem sa respectam legea nu putem fi dați la o parte sub nicio forma.

Noi vrem ceea ce vrea fiecare, noi vrem sa punem umărul la treaba

Cei care vor sa se alăture sunt bineveniți.

Pentru ca eu sunt pentru Câmpia Turzii, pentru ca noi avem dreptate, pentru ca noi vrem mai mult și mai bun pentru fiecare dintre noi”, a spus primarul Dorin Lojigan.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate