fbpx

Icon 3 Comentarii

lojigan after

La inițiativa primarului Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, în anul 2016 a fost demarat Programul de tip Şcoală după Şcoală.

 

Începând din anul şcolar 2019-2020, se asigură din bugetul local plata mesei pentru 180 de elevi din ciclul primar de la toate şcolile din municipiu.

Municipiul Câmpia Turzii este singura Unitate Administrativ Teritorială din județul Cluj care desfășoară program after-school, în afară de celor private.

De asemenea în acest an a fost suplimentat bugetul alocat pentru masa fiecărui elev în parte, comparativ cu alocările bugetare de anul trecut.

Astfel, dacă anul trecut, pentru programul Școală după Școală erau alocați 83.000 de lei, în acest an suma a crescut la 120.000 de lei, o creștere cu 44.5% a valorii finanțărilor dedicate proiectului Programul de tip Școală după Școală este pe trend ascendent, la Câmpia Turzii.

Astfel, potrivit datelor statistice, în anul 2017 au fost înscriși 100 de elevi în program, în 2018 la fel, dar în anul 2019, numărul acestora aproape s-a dublat, datorită implicării administrației locale în bunul mers al programului.

Acesta este derulat în toate şcolile din municipiu care au învăţământ primar. Din partea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” au existat 60 de cereri, a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” 76 de cereri şi a Liceului Teoretic „Pavel Dan” 33, în baza solicitării scrise a fiecărei unităţi de învăţământ.

„Având în vedere programul încărcat al părinților, dintre care mulți fac și naveta, am luat hotărârea de a suplimenta numărul de locuri din After-school. Suntem conștienți de dinamica societății din Câmpia Turzii, motiv pentru care venim în sprijinul cetățenilor, inclusiv în problema îngrijirii celor mici. Prin suplimentarea locurilor din After-school ne asigurăm că minim 180 de copii din orașul nostru vor avea un program bine pus la punct până la orele 16:00 în fiecare zi, astfel încât părinții lor să nu cheltuie bani cu bone sau să apeleze la alte resurse.”, declară Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Organizarea programului se face pe baza unui regulament intern, elaborat de fiecare unitate de învăţământ. Totodată, fiecare școală care derulează acest program va avea obligația să-și gestioneze bugetul și să asigure toate resursele necesare.

În ceea ce privește suplimentarea bugetului dedicat programului „After-school”, grație unei modificări legislative, administrației locale îi revine sarcina asigurării finanțărilor pentru masa copiilor. În anii precedenți, se asigura salarizarea profesorilor, cu câte 7.5 lei pentru fiecare elev. Acum, pentru fiecare elev în parte, pentru servirea mesei în sistem catering, se finanțează cu 8.5 lei/zi.

„Cred în succesul acestui program și cred în facilitățile pe care le creează atât pentru elevi, prin impulsionarea diversificării meselor, datorită sistemului catering, dar și pentru părinți și am certitudinea că, prin implementarea acestui program, părinții din municipiul nostru beneficiază de o nouă formă de sprijin în activitatea de parenting”, a adăugat primarul, Dorin Nicolae LOJIGAN.

Direcția Relații cu Comunitatea

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  cetatean · 12:16 04.10.2019
  În an electoral v-ati amintit si de ei? Hai sictir, sa fiti primar din nou? Hai ca ne-a ajuns...
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Crisan Nicolae · 12:53 04.10.2019
   Stiu, e greu sa intelegi cand nu te duce capul...
   Mai citeste o data si vezi ca programul este UNIC in judetul Cluj, din partea unei administratii locale si ca a fost demarat in anul 2016.
   Hai sictir!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Bota Flaviu · 16:39 04.10.2019
  Un moș USR-ist: Programul after - school mai funcționează în comuna Bonțida. În Cluj mai sunt unități particulare cu program after - school.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator