fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

apa ct

Consilierul PNL Ioan Varodi a ridicat problema calității apei potabile livrate populației, în plenul ședinței de joi a Consiliului Local Câmpia Turzii, după mai multe sesizări apărute pe internet, inclusiv cu video, în care se făcea referire la culoarea apei, dar și la mirosul emanat.

 

Ioan Varodi l-a întrebat pe colegul său din Consiliu, consilierul PSD Gheorghe Rece (care este angajat al Companiei de Apă), dacă poate spune ceva despre calitatea apei, având în vedere că a auzit sau a văzut pe rețelele de socializare sesizările oamenilor din ultimele zile.

Gheorghe Rece a spus că nu poate da informații despre acest subiect, că nu se ocupă de asta și că un răspuns mai adecvat l-ar putea oferi PR-ul companiei sau Cristian Felezeu (consilier local PNL de la Turda), care este director și se ocupă de sursele de apă.

”Nu sunt în atributul meu, prea multe informații nu pot să vă dau... Se pare că se execută niște lucrări de mentenanță și întreținere a bazinelor de apă și e posibil ca de acolo să rezulte. Mai mult nu pot să vă spun deoarece nu este partea mea de activitate”, a spus Gheorghe Rece.

Consilierul PMP Adrian Mischian a sugerat că era foarte bine dacă era sesizată și Direcția de Sănătate Publică Cluj, pentru o analiză independentă a apei.

Viceprimarul Sabin Ghemeș a precizat că instituția Primăriei a transmis o adresă către Compania de Apă Arieș, în care le solicită să dea detalii despre ceea ce se întâmplă cu calitatea apei.

În cursul zilei de miercuri, 25 septembrie, Primăria Câmpia Turzii a transmis public că a primit sesizări și că s-a adresat Companiei de Apă Arieș.

”În ultimele zile, mai mulți cetățeni ai municipiului nostru ne-au semnalat telefonic sau în mediul online, faptul că apa de la robinet, furnizată de Compania de Apă Arieș prezintă un miros ciudat, a mucegai și gust stătut.

Ca atare, instituția s-a sesizat și a trimis o adresă către operatorul de apă, pentru a ni se prezenta analizele microbiologice privind calitatea apei și situația care a generat aceste probleme.

Totodată, am solicitat un punct de vedere oficial din partea operatorului rețelelor de apă, Compania de Apă Arieș și, de îndată ce vom primi răspunsurile, le vom face publice”, preciza Primăria Câmpia Turzii.

Citește și:

Vezi ce spune Primăria Câmpia Turzii despre mirosul „ciudat” al apei de la robinet!

Reacția celor de la Compania de Apă Arieș a venit foarte rapid, la câteva ore distanță.

”În urma sesizărilor utilizatorilor din municipiul Câmpia Turzii cu privire la un anumit disconfort organoleptic (gust și miros al apei) Compania de Apă Arieș a suplimentat, începând cu data de 23.09.2019, numărul și frecvența analizelor privind indicatorii de calitate ai apei potabile în municipiu.

Astfel, rezultatele analizelor efectuate reconfirmă calitatea și potabilitatea apei produsă și distribuită de către Compania de Apă Arieș utilizatorilor din municipiul Câmpia Turzii. 

Laboratorul Analize Ape Potabile din cadrul CAA monitorizează permanent rețeaua de distribuție a apei potabile și sursele de apă, fiind prelevate zilnic probe. Rezultatele probelor prelevate în aceste zile nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate ai apei potabile iar parametrii de calitate analizați sunt în limita legală”, au comentat oficialii Companiei de Apă Arieș.

Compania i-a îndemnat pe cei interesați să studieze buletinele de analiză ale apei, publicate pe siteul oficial: https://caaries.ro/buletin-de-analiza/

Citește și:

CAA: Rezultatele analizelor de laborator atestă calitatea și potabilitatea apei produsă și distribuită de către Compania de Apă Arieș utilizatorilor din municipiul Câmpia Turzii

Răspunsul nu l-a mulțumit pe primarul Dorin Lojigan, care în cursul zilei de joi, 26 septembrie, a pus pe Facebook un filmuleț care prezenta o calitate îndoielnică a apei de la robinet (coloratura era vizibilă, în primul rând).

”Încă aștept un punct de vedere oficial de la Compania de apa Arieș la solicitarea Primarilui municipiului Campia Turzii. Nu poți da un comunicat ca apa este ok când toate pozele si filmările o arată așa. Este inadmisibil ca apa la noi in oraș sa aibă asemenea calitate. Cred că cetățenii municipiului nostru merită cel puțin scuze dacă nu altceva”, a comentat primarul Dorin Lojigan.

În ultimele zile, în zona Câmpiei Turzii au existat lucrări de spălare și dezinfecție la bazinele de apă potabilă.

”Întreruperea furnizării apei potabile este necesară pentru efectuarea lucrărilor de spălare și dezinfecție bazin apă potabilă. (...) La reluarea furnizării apei pot apărea temporar, local, depășiri ale parametrilor turbiditate și debit, situație în care sfătuim utilizatorii să folosească apa doar în scopuri menajere până la încadrarea acesteia în parametrii de calitate”, au precizat oficialii Companiei, în comunicatele de presă date publicității, în care anunțau astfel de lucrări.

Rămâne de văzut dacă analizele independente solicitate de Primăria Câmpia Turzii vor scoate în evidență vreo neconformitate în ceea ce privește calitatea apei.

Vezi mai jos discuțiile din Consiliul Local Câmpia Turzii, care au avut loc cu ocazia ședinței de joi:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator