fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

scoala mobila

Municipiul Turda (județul Cluj) a lansat cu bani și de la Uniunea Europeană un proiect educațional unic în România, cu scopul de a combate fenomenul abandonului școlar, cât și creșterea nivelului de conștientizare al cetățenilor asupra importanței educației, menționează Wall-Street.ro.

 

Implementarea acestui proiect are scopul de a reduce și preveni abandonul școlar, precum și promovarea accesului egal la învățământ, prin organizarea de programe after-school (inclusiv catering) pentru elevi din ciclul primar, meditații pentru elevi din ciclul gimnazial, program integrat de tip „A doua șansă”, grădinițe estivale, consilierea părinților, dezvoltarea unor mecanisme locale de susținere a procesului educațional și acțiuni de tip „școală mobilă” – o inovație în România.

“Acest „atelier mobil” funcționează deja în Turda. Școala mobilă este un punct de atracție în comunitățile vizate. Este într-un microbuz de mari dimensiuni, care oferă o prezență vizibilă și atractivă. Această inovație este o modalitate foarte eficace de a ajunge fizic la copiii care nu frecventează școala și la părinții acestora”, a declarat Cristian Matei, primarul municipiului Turda, citat de sursa menționată.

Microbuzul este dotat cu băncuțe și masă de lucru pentru mentorat sau consiliere, birou de lucru cu 2 laptop-uri, imprimantă A3, aer condiționat, TV led interior, TV led în exterior pentru rularea de documentare, marchiză laterală pentru umbră, scaune de exterior, dozator de apă, mini-frigider, cuptor cu microunde, cafetieră, sistem suplimentar de iluminat exterior, scară suplimentară pentru acces ușor, generator de curent, opțiuni de alimentare cu curent direct la priza externă.

Școala Mobilă este o componentă a proiectului CEPS Turda - Calitate, egalitate și prietenie în școlile din Turda. Proiectul în valoare totala de 6,2 milioane de lei este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020.

Citește și:

Proiect destinat copiilor din comunitățile defavorizate lansat astăzi la Primăria Turda (VIDEO/FOTO)

Primăria Municipiului Turda a câștigat premiul național pentru proiectul „CEPS Turda – Calitate, Egalitate și Prietenie în Școlile din Turda”, în cadrul Galei Administrație.ro.

Citește și:

Primăria Municipiului Turda a mai câștigat un premiu important de această dată pentru proiectul CEPS Turda

Acest proiect de succes nu este unic la nivelul administrației locale, în ceea ce privește atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea localității. Turda s-a remarcat inclusiv la nivel european, după ce specialiștii Comisiei Europene au acordat locul 1 proiectului privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al localității, într-o finală în care mai erau Manchester și Milano. După acordarea acelui premiu, Turda a reușit să semneze un proiect euuropean de circa 32 de milioane de euro, care vizează asfaltarea tuturor arterelor principale din urbe (s-a început cu strada 22 Decembrie 1989), achiziționarea de autobuze electrice (deja au sosit 12 din totalul de 20) care vor fi date în folosință odată cu noua societate municipală care va prelua transportul public de persoane din decembrie 2019, crearea de piste de biciclete și sistem bike sharing etc.

În total, sumele europene atrase de municipalitatea turdeană pentru dezvoltare se ridică la sute de milioane de euro, nivel impresionant pentru o localitate al cărui buget anual total se situează în jurul valorii de 25 de milioane de euro. Până acum, cea mai importantă investiție pe bani europeni, de la Turda, era modernizarea Salinei Turda, unde s-au accesat circa 5 milioane de euro bani europeni.

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate