fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

bani

Dej, Gherla și Câmpia Turzii sunt cele trei municipii sub 40.000 de locuitori din județul Cluj care s-ar putea încadra în noile norme de acordare a finanțărilor europene pentru zonele metropolitane.


Mai concret, un număr total de 44 de municipii, din care 18 din Transilvania, ar putea beneficia de finanțări nerambursabile europene pentru zona metropolitană, printre care si Câmpia Turzii.


Proiectul de lege, în forma inițială, prevedea posibilitatea de a avea zonă metropolitană doar pentru șase municipii, față de cele reședință de județ care au această posibilitate și acum, conform legilor în vigoare. Restul municipiilor din țară au mai puțin de 40.000 de locuitori. La propunerea UDMR, pragul a fost scos din proiectul de lege adoptat de Senat și au fost incluse încă 44 de municipii noi. UDMR a militat și va susține  necesitatea extinderii programelor de finanțare pentru a cuprinde și orașele mai mici”, a declarat liderul grupului UDMR din Senat, Attila Cseke.

După votul din plenul camerei superioare a Parlamentului, propunerea a fost adoptată cu modificările propuse de Uniune, relatează Ziua de Cluj.


Legiuitorul UDMR a adăugat că sistemul finanțărilor nerambursabile este reglementat de mai mulți ani astfel încât să ofere posibilități doar municipiilor foarte mari, iar orașele care au între 10.000 și 40.000 de locuitori nu au avut posibilitatea de a se dezvolta din aceste fonduri.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator