fbpx

Icon 1 Comentariu

cristian matei ncn

Primarul din Turda, Cristian Matei, a dat un interviu televiziunii NCN, în care a vorbit de proiectele Turzii, dar și despre intențiile administrației locale în ceea ce privește perspectiva viitoare.

 

Edilul turdean a pregătit un proiect și pentru Salina Turda, care vizează dublarea capacității de vizitare turistică, cu sprijinul banilor europeni.

„Toată lumea vorbește de Salina Turda. Noi avem aici un adendum, în care dorim să obținem finanțare europeană pentru o nouă mină, încă o capacitate de vizitare, care ar dubla numărul de vizitatori la Turda. Acum avem 700.000 de vizitatori și am vrea să ajungem la 1,5 milioane. Avem studiul de fezabilitate efectuat, iar investiția a fost agreată de Ministerul Fondurilor Europene și de Bruxelles și zic că vom reuși să obținem aproximativ 18 milioane de euro”, a spus Cristian Matei.

O altă investiție care ar putea atrage turiști este cea de la Castrul Roman, unde în prezent există aprobat un proiect de 5 milioane de euro, bani europeni, însă intenția administrației locale este de a urma exemplul administrației din Alba Iulia, care a accesat bani europeni ”în cascadă”, pentru realizarea investițiilor în zona Cetății Medievale.

„Aici vorbim despre o suprafață de 32 de hectare. Este clar că 5 milioane de euro  nu ne ajung pentru toate lucrările pe care le avem în vedere, însă intenționăm să preluăm modelul investițional de la Alba Iulia și să realizăm investiții în cascadă, cu fonduri europene contractate pe diverse axe de finanțare, astfel încât la finalul lucrărilor să evidențiem Castrul Roman la adevăratul său potențial”, a explicat edilul.

Cei interesați pot urmări interviul, integral, mai jos.

”Am răspuns la toate curiozitățile? Urmăriți acest interviu și vă invit să îmi adresați și întrebările voastre.”, a fost îndemnul lansat de primarul turdean.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    · 06:30 18.09.2019
    Nu am votat niciodata PSD ( FSN, PDSR, sau orice alta forma de ... "tovarasi "). I-am considerat si o sa-i consider in continuare responsabili de tot raul produs Romaniei dupa 1989 ( de la "taica" Iliescu cu mineriadele, continuind cu Bombonel -Nastase care a vandut petrolul tarii, Ponta zis si "pensii speciale" etc, etc, etc.
    Dar, ca cetatean al Turzii, care imi iubesc tara si orasul, as vrea sa reuseasca acest primar sa duca la bun sfarsit macar 10 % din proiectele pe care le are. Din pacate, totul merge cu incetineala de melc in tara asta. Numai coruptia, lichelismul si miselia politicienilor merg ceas ! De data asta, in ceea ce priveste Turda si proectele in derulare, sper sa nu am dreptate !
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator