fbpx
24 Comentarii

pmud nouasemnare

Astăzi, 06.09.2019, au fost semnate contractele de lucrări privind modernizarea coridoarelor de mobilitate urbană est și vest, urmând să fie demarate lucrările în perioada următoare. 

 

Coridorul Vest:Str. Alexandru Ioan Cuza, str. Clujului, str. Simion Bărnuțiu, str. G-ral. Dragalina și str. Dr. Ioan Rațiu

Valoare contract: 18.206.259,79 leila care se adaugă TVA în valoare de 3.459.189,36 lei

Coridorul Est:Str. Piața Romană, Str. Ștefan Cel Mare, Str. Calea Victoriei

Valoare contract: 23.660.746,66 leila care se adaugă TVA în valoare de

4.495.541,87 lei

-------------------------------------------

Prima stradă care va intra în modernizare în această toamnă este Strada Alexandru Ioan Cuza, urmând treptat toate celelalte, inclusiv coridorul central care cuprinde Str. Libertății, Piața 1 Decembrie 1918, Str. Andrei Șaguna, Str. Gheorghe Lazăr, Str. Axente Sever, Str. Avram Iancu și Str. Andrei Mureșanu.Din același proiect face parte și Str. 22 Decembrie, pe care au început deja lucrările (coridorul industrial).

Toate străzile vor fi complet modernizate cu piste de biciclete, benzi dedicate și alveole pentru autobuze, stații moderne, spații verzi, sistem de E-Ticketing și Bike Sharing. În cadrul aceluiași proiect au fost achiziționate și cele 20 de autobuze electrice, dintre care 10 se află deja la Turda. Acestea vor intra în circulație începând cu luna decembrie 2019 și vor fi operate de noua companie de transport public a Consiliului Local. 

Termenul de finalizare pentru întregul proiect este începutul anului 2022, iar finanțarea este asigurată de Uniunea Europeană. 

Biroul de Presă

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Cetățean al Turzii · 18:32 06.09.2019
  Ce se mai da din colt in colt, pana acum, noile autibuze electrice trebuia sa intre pe traseu in locul celor de la STP in luna noiembrie 2019....acum deja sa schimbat... acum vor intra pe traseu din decembrie 2019 ????? rămân uimit de pe o zi pe alta ????
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 19:29 06.09.2019
  @Cetățean al Turzii Cu siguranță nu ai fost atent sau nu ai înțeles... (mm)
  Autobuzele electrice nu au cum să intre pe traseu din luna noiembrie 2019... Informația era că autobuzele (cele 20) trebuie să se livreze până la finele lunii noiembrie 2019. Cel puțin, așa și-a asumat societatea care a câștigat licitația organizată în toamna anului trecut.
  STP Alba Iulia are prelungire de concesionare a serviciului până în 15 decembrie 2019. Ai hotărârea Consiliului Local aici:
  https://primariaturda.ro/hotararea-nr-65-privind-modificarea-si-completarea-contractului-de-delegare-a-gestiunii-a-serviciului-de-transport-public-local-de-persoane-prin-curse-regulate-cu-autobuze-pe-raza-administrativ-ter/
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Chivari Iosif cristi · 09:16 07.09.2019
  Strada cucului când se asfaltează in 2030
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghita · 14:47 07.09.2019
  Sala Polivalenta??in urma cu vreo 3 luni ziceati ca e in stadiu de semnari acte,ca doar zile mai sunt pana la inceperea proiectului.Va scriu aceste randuri pt ca am zis ca o sa va scriu sa va amintesc ca sunt BALIVERNE!Si mai ziceam ca astept scuzele dvs.ca nu aveti dreptate.Va amintiti D-le Florea?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 15:04 07.09.2019
  @Ghita Nu sunt ”baliverne” și nu am spus în urmă cu 3 luni că sunt în stadiul de semnări de acte, ci că este licitație pentru atribuirea lucrărilor. Pe ceea ce verific personal, garantez! Sala polivalentă a fost scoasă la licitație. Au fost 4 oferte din partea unor societăți.
  Am anunțat acest lucru aici:
  https://turdanews.net/articole/economie/61240-s-au-depus-4-oferte-pentru-construirea-salii-polivalente-de-la-turda.html

  Ofertele sunt încă în analiză, nefiind anunțat câștigătorul. Puteți verifica și dvs, foarte simplu, la linkul unde sunt publicate licitațiile și stadiul lor, de pe siteul oficial e-licitatie:
  https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100052556/

  Aștept scuzele dvs... (mm)
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghita · 15:29 07.09.2019
  @Gelu FLOREA Poate asa va amintiti! (dream)
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 15:42 07.09.2019
  @Ghita Da... Numai că asta era discuția despre proiectul european al CAA! (giggle) Și de proiectele europene ale administrației locale...
  Știu ce vorbesc! Se pare că dvs nu prea știți ce citiți... (fail)
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghita · 15:56 07.09.2019
  @Gelu FLOREA D-l Florea,eu nu sunt jurnalist,nu fac parte din niciun partid politic,sunt un simplu contribuabil,eu nu ma joc cu vorbele.Asemenea afirmatii care le faceti zilnic dvs,dau crezare altor cetateni,dar stati linistit,timpul le rezolva pe toate,anul viitor va voi reaminti de promisiunile facute si de sustinerea oarba care o sustineti!La revedere d-le jurnalist!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 16:00 07.09.2019
  @Ghita Știu că nu sunteți jurnalist (dacă erați, erați mai documentat) și chiar nu mă interesează ce politică faceți...
  Eu vă pot răspunde pentru ceea ce afirm eu! Și ceea ce afirm, pot susține (cum v-am prezentat și mai sus)! În lus, îmi asum identitatea, pentru că nu vreau să ascund nimic și nu am de ce să mă ascund!
  Nu știu la ce ”susținere oarbă” faceți referire, în condițiile în care îmi asum tot ceea ce spun, argumentez și prezint dovezi/surse ale informațiilor...
  La revedere, domnule politruc!
  Vă strau oricând la dispoziție pentru ceea ce afirm! Că știu ce vorbesc... Și mă documentez în acest sens!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghita · 16:05 07.09.2019
  @Gelu FLOREA “sala polivalenta turda
  La licitația anunțată de Compania Națională de Investiții, pentru proiectarea și execuția sălii polivalente, o investiție estimată la circa 55 de milioane de lei, s-au depus 4 oferte. Administrația locală a făcut demersuri susținute pentru obținerea acestei investiții, mai ales că sursa financiară este de la nivel central, nefiind afectat bugetul local.


  Baza sportiva va avea o capacitate de 3520 de locuri și va fi construită pe strada Stadionului, în proximitatea bazinului de înot și a stadionului municipal.
  CNI a organizat licitația ce vizează atribuirea unui contract având ca obiect proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții: „Sală de sport competițională de nivel internațional, Baza sportivă Turda”, la începutul acestui an.
  În urma licitației organizate, au fost depuse 4 oferte:
  Dates Pack
  Asociere: ACI Cluj SA - Prodesign Engineering&Construction
  Asociere: SC Nairda Utilcom SRL - SC ASA Cons Romania SRL - SC MBS Group SRL (în reorganizare) - SC Arhon Construct SRL - Popp&Asociații SRL
  Asociere: Construcții Erbașu SA - Dico și Țigănaș Birou de Proiectare SRL
  Din informațiile noastre, procedura de stabilire a câștigătorului este în derulare.
  Subiectul privind sala polivalentă de la Turda s-a transformat inclusiv într-unul cu tentă politică, cei de la Asociația T9/USR acuzând că sunt minciuni și că sala nu se va face niciodată.”,acesta era articolul,dupa cum reiese nu e vorba de CAA!Cine nu stie sa citeasca?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 16:09 07.09.2019
  @Ghita Păi... eu v-am pus linkul la acest articol. Prin care anunțam că este licitația organizată și câte firme s-au prezentat la licitație! (giggle) (rofl)
  Ce e așa greu de înțeles?! Sau ce ați înțeles dvs?! (fubar)
  V-am pus și mai sus linkul oficial de pe e-licitatie...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghita · 16:23 07.09.2019
  @Gelu FLOREA Stiti bine ca nu e asa,mai jos am postat stirea dvs.”in curand”,ce inseamna la dvs??? (cwl),la pastele cailor,cred eu! (wm)
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 16:29 07.09.2019
  @Ghita Stimate domn, tot ceea ce am scris este perfect real și adevărat! Este licitație organizată, am anunțat firmele participante, iar acum ofertele sunt în evaluare... Cel puțin, așa apare pe siteul de licitații (poate nu au făcut actualizare, habar n-am)... De aceea v-am pus link, ca să vă convingeți singur!
  Nu depinde de mine termenul în care Compania Națională de Investiții evaluează ofertele... Oricum, au niște termene în care trebuie să se încadreze...
  Între minciuna T9 că nu există proiectul pentru sala de sport și ceea ce am spus eu, chiar folosind termenul ”în curând”, afirmațiile mele sunt mult mai exacte!
  ”Paștele Cailor” și-ar fi dorit cei de la T9, care au făcut și fac eforturi considerabile de a bloca banii alocați Turzii... Din păcate pentru ei (și pentru dvs, probabil), dar din fericire pentru turdeni, încă nu au reușit să blocheze nimic... Așa că se va continua cu proiectul PMUD de asfaltare a străzilor principale și de achiziție autobuze electrice, se va continua cu asfaltarea a 20 de străzi din cartierul Băi, se va continua cu introducerea canalizării în cartierul Primăverii etc.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 16:37 07.09.2019
  @Ghita Hai că v-am descoperit intenția CRASĂ de manipulare (specifică T9 și acoliților lor!)! Vă pun proba în foto!
  Comentariul meu era, după cum am precizat chiar înainte să verific, despre PMUD!
  Nu vă merge cu manipulările! Nu v-a mers nici în instanță, unde m-am apărat singur și voi v-ați băgat avocați cu mii de euro, asperând că-mi închideți gura să nu mai scriu despre jaful de la Zoo Turda!
  Ghinion! (yn)
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghita · 17:22 07.09.2019
  @Gelu FLOREA Repet,NU SUNT in niciun partid politic,si NU voi fi niciodata.Consider ca lucrurile se pot rezolva chiar daca nu esti membru vreunui partid politic!Nu pup in fund niciun conducator de partid,am doua maini cap si picioare,daca am vreo pretentie ma duc la munca ,nu astept sa imi umfle nimeni banita de bani!Intr-un cuvant AM COLOANA!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghita · 17:32 07.09.2019
  @Gelu FLOREA Nu sun curios despre razboiul dvs cu T9 sau alte formatiuni politice,dar din cate stiu acest T9 NU poate bloca banii pentru investitii,deci nu ne mai imbroboditi cu povesti T9,USR sau alte formatiuni politice!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 19:36 07.09.2019
  @Ghita Nu păreți a fi un om cu coloană, de vreme ce ați vrut să manipulați ordinar! oamenii cu coloană sunt altfel... Sunt corecți, în primul rând!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 19:39 07.09.2019
  @Ghita Nu am spus că au blocat! Am spus că AU ÎNCERCAT (scrisori la Bruxelles, la instituții europene, deplasări acolo etc).
  Nu am niciun război cu nimeni! Dar adevărul scris în articole deranjează... Poate de aici impresia dvs de ”război”, că vă deranjează și pe dvs când mai scris despre jaful de la Zoo Turda, despre vreun președinte de partid pușcăriaș sau altele de acest gen. Dar nu-s ”războaiele” mele... E doar impresia dvs și a lor... Eu sunt jurnalist...
  Nu mă caracterizează ”îmbrobodeala”. Pe dvs vă caracterizează! Și v-am demonstrat cum ați încercat să manipulați, așa cum fac și cei de la T9!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghita · 23:12 07.09.2019
  @Gelu FLOREA Nu vreau sa te jignesc nici pe tine,nici pe vreun om politic,mi se rupe de politica voastra de doi bani.Ai vrea sa ai coloana mea!Eu nu manipulez pe nimeni,doar urasc oamenii care mint.Fa si tu o diferenta.Si nu stiu de unde ai dedus ca as face parte din T9 care e tot un raha. ca si P.D sau oricare partid din tara asta.Ramai dle Florea cu pupicii tai,atat iti ramane.Eu ma duc cu fruntea sus prin oras,nu stiu dumeatale daca poti.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghita · 23:23 07.09.2019
  @Gelu FLOREA “eu, chiar folosind termenul ”în curând”, afirmațiile mele sunt mult mai exacte!
  ”Paștele Cailor” și-ar fi dorit cei de la T9, care au făcut și fac eforturi considerabile de a bloca banii alocați Turzii... Din păcate ”,e citatul dvs,sau uitati ce scrieti?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 23:36 07.09.2019
  @Ghita Nu aș vrea să am ”coloana” dvs, pentru că v-am dovedit că ați mințit în privința afirmației mele și ați încercat să manipulați, folosindu-vă de o minciună!
  Din 1996, de când lucrez în presă, nu am probleme circulând prin oraș... Nu mi-e rușine de mine! Dvs ar trebui să vă fie rușine, pentru că ați mințit și ați încercat să manipulați! De altfel, este evident că vă este rușine de dvs: eu îmi asum identitatea, dvs nu! Pentru că vă este rușine de dvs!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 23:38 07.09.2019
  @Ghita Vă mai repet o dată: Nu mai continuați cu minciuna! Când am spus ”îăn curând”, era vorba despre PMUD! V-am pus contextul, pentru că era un răspuns dat unui cititor, pe care dvs l-ați tăiat, ca să puteți manipula! V-am spus că știu ce vorbesc!
  Informațiile despre Sala de sport au fost cu precizări privind faptul că s-a organizat licitație pentru atribuirea lucrărilor, că au participat 4 ofertanți și că ofertele sunt în stadiul de analiză.
  Nu mai mințiți și nu mai manipulați!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ghita · 23:52 07.09.2019
  @Gelu FLOREA O seara faina.Eu unu renunt sa mai accesez Turdanews!Mult succes!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 00:04 08.09.2019
  @Ghita Chiar mă bucur... Nu-mi plac oamenii care mint, își ascund identitatea și încearcă să manipuleze! O seară bună și dvs! Mergeți la alții pe care-i puteți prostii! (giggle)
  La noi rămân cei peste 100.000 de unici lunar...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator