fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

2 Comentarii

anca amenzi

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Ședința ordinară de joi a Consiliului Local Turda a devenit „teren de luptă” în momentul în care a intrat în dezbatere proiectul privind buna gospodărire a municipiului Turda.

 

Miza disputelor verbale a fost amenzile pentru parcare și eventualele sancțiuni aplicate cetățenilor care nu colectează selectiv deșeurile menajere.

Cel care a deschis subiectul a fost consilierul PRM – Doru Anca, alesul local a vorbit din nou despre activitatea societății Ptival, o activitate care lasă de dorit, dar și despre posibilele amenzi aplicate populației pentru necolectarea selectivă a deșeurilor. Acesta a cerut printre altele, ca operatorul economic să asigure pubelele și pentru cetățenii de la case astfel încât aceștia să nu aibă cheltuieli suplimentare.

Potrivit contractului de delegare a serviciului public, Prival Ecologic ar trebui să asigure containerele pentru zona de case. ”Nu poți amenda cetățenii pentru o obligație ce este prevăzută în contract pentru prestatorul de servicii” a apreciat consilierul PRM, Doru Anca.

Alte discuții aprinse au fost pentru amenzile pe locurile de parcare, amenzi ce pot urca până la 800 de lei!

Consilierul PNL Marius Riter a cerut modificarea cuantumului amenzii la o sumă fixă. Consilierul PNL a apreciat că marja de aplicare a amenzii între 400 și 800 de lei permite abuzuri și aplicări discriminatorii, în condițiile în care nu se explică când se aplică valoarea minimă și când se aplică valoarea maximă.

Consilierul PSD Adrian Sălăgean a propus doar extinderea duratei pentru care se aplică sancțiunea de la 10 minute la 30 de minute, iar consilierul PMP Emil Moldovan a apreciat că o amendă de 800 de lei pentru depășirea cu 10 minute a parcării sau pentru abonamentul expirat este exagerată.

Considerăm că, în primul rând, administrația locală trebuia să se organizeze mai bine pentru recuperarea amenzilor date până acum, în cazul unor fapte antisociale (sau demararea procedurilor de transformare a acestora în zile de muncă în folosul comunității), mai ales că este vorba despre sume imense, de ordinul sutelor de mii de lei și abia apoi să se pună în discuție majorarea amenzilor. Dar, în niciun caz, nu o majorare excesivă a amenzilor de parcare, care pot conduce inclusiv la o abordare specială a polițiștilor locali pentru aplicarea unor astfel de contravenții (este mai simplu să dai amenzi pentru parcare neconformă, ca să faci bani la buget, decât să combați faptele antisociale, care sunt mult mai grave pentru aspectul municipiului).

 

Din păcate, în ședința Consiliului Local Turda ni s-a interzis dreptul legal de a propune o regândire a acestor amenzi excesive pentru parcări, mai ales că administrația locală este, de multe ori, în situația de a nu oferi locuri de parcare suficiente în zone de interes public (dăm un exemplu: în jurul școlii ”Horea, Cloșca și Crișan” nu ai unde parca, în calitate de părinte care își duce copilul la școală sau care merge să-l ridice!)....” susține PMP într-un comunicat remis presei.

În cele din urmă, președintele de ședință Nicolae Roș a propus sistarea dezbaterilor și votarea proiectului ce a trecut cu votul ALDE.

Proiectul poate fi vizualizat aici, inclusiv cuantumul amenzilor.

http://primariaturda.ro/uploads/OZ/23.08.2019/proiect%208.2.pdf

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    AntiZorro · 15:05 30.08.2019
    Propun sa se retraga abonamentele de parcare tuturor consilierilor, angajatiilor primariei si societatilor arondate (si lui Doriu Anca) ca sa vada si ei amnda de de 800 ron
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Name · 16:41 30.08.2019
    În ce lume trăim domnule primar? Am o cerere la API Turda din 2015 pentru un loc de parcare, credeți ca s-a luat în considerare cererea mea? Va răspund eu: NUUU!!! Mai presus de asta cu pile toate locurile de parcare sunt ocupate, sunt în fiecare luna sa verific dacă îmi pica norocul din cer pentru un loc de parcare, și nu, nici o șansă... Asta după ce ca am 2 copii, parcările sunt puține, angajatele de la API nu sunt binevoitoare sa anunțe dacă se eliberează un loc. Și toate acestea se întâmplă în Turda, Strada Hațegului. Unde sa parchez mașină? Îmi asigurați dumneavoastră taxi, sau știți cum e sa te descurci cu 2 copii fără mașină? De multe ori las măslina unde apuc, pentru ca sunt multe la număr, și vin cu bagaje și copii în spate, ca dehh... Locuiesc în Turda. Aveți atâta bun simți sa puneți amenzi după ce faceți locuri de parcare suficiente. Sau dați locuri de parcare și oamenilor simpli, nu doar celor care își permit. Pana la urma și noi contribuim la bugetul primăriei. În ce oraș ați văzut o asa suma la amenda??? În Câmpia Turzii? Rusineeeeee!!!!!!!!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate