fbpx

Icon 2 Comentarii

statuie ecvestra mihai viteazul

Subiectul va fi discutat în cadrul ședinței de consiliu de joi, proiectul de hotărâre figurând pe ordinea de zi a deliberativului.

 

Proiectul de hotărâre face referire la edificarea unei statui ecvestre omagiu adus domnitorului unificator Mihai Viteazul.

Istoria ne-a lasat noua turdenilor o grea dar si o nobila misiune, aceea de a comemora alaturi de contemporani, dar si a lasa neintinata, celor ce ne urmeaza, amintirea jertfei marelui ROMÂN, care a fost MIHAI VITEAZUL.

 

Oportunitatea: Programul National pentru finatarea realizarii monumentelor de for public, lansat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, program care, prin caracterul sau face parte din categoria programelor care promoveaza arta monumentala contemporana in tara si strainatate si favorizeaza descoltarea turismului cultural si care are ca scop imbogatirea patrimoniului cultural national prin realizarea de lucrari de arta vizuala de for public, propunerea de realizare a unei statui ecvestre a marelui voievod, simbol al tarii, dar si al urbei este binevenita.“, se arata in raportul de specialitate al proiectului.

 

Pentru realizarea acestui proiect, se va solicita finanțare nerambursabilă de la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    ABC · 19:13 24.08.2019
    Aceeasi statuie ecvestra,de ce nu se face un grup statuar cu uciderea lui ???Ca avem o locatie unica ,locul unde a fost ucis Mihai Viteazul!!! Daca tot vrem sa avem ceva interesant de vizitat.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 02:47 25.08.2019
    Recomand ca statuia sa fie executată din urmatoarele materiale ce se găsesc peste tot in urbea noastră : praf, pet-uri, mucuri de țigară, bălării netunse etc. Ar fi o statuie care simbolizează curățenia si unirea pentru un oras mai frumos. Practic s-ar achita doar manopera ca materiele sunt gratis, sau artiștii turdeni fac un gest si lucrează gratuit.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator