fbpx

Icon Scrie un comentariu

skatepark

În ședința de consiliu de miercuri de la Câmpia Turzii s-a discutat printre altele și despre proiectul privind edificarea unui patinoar și a unui skatepak în localitate.

Cu această ocazie aleșii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico economici pentru obiectul de investiții „Amenajare patinoar și skatepark Câmpia Turzii”.

Proiectul nu se știe dacă va intra în evaluare, pentru finanțare din fonduri europene. Acesta este în valoare de 2.830.709,66 lei, investiția se întinde pe durata a doi ani, având ca amplasament parcul municipal din Câmpia Turzii.

Odată cu construirea acestui skatepark, se va construi și un teren polisportiv care pe timpul iernii o să poată funcționa ca patinoar.

”În prezent, în municipiul Câmpia Turzii nu există niciun skatepark amenajat corespunzător și la standarde actuale pentru practicarea sporturilor pentru amatorii de skateboard, role, BMX. Astfel, ei își desfășoară activitatea pe trotuare și platforme betonate, în zone frecventate de pietoni, pe mobilierul urban și în parcuri dezafectate, toate acestea fiind inadecvate practicării sportului în condiții de siguranță.

(...) Împreună cu skateboardul va fi amenajat și un teren polisportiv, ce va fi folosit ca și patinoar pe timpul sezonului rece. Pentru a încuraja nu doar practicanții sporturilor să frecventeze această locație se vor amenaja gradene/tribune pentru cei care vor să fie spectatori. Pentru asigurarea unei bune funcționări se va construi și o clădire anexă ce va cuprinde paza, grup social, vestiar și depozitare.

(...) Avantajele realizării unui skatepark și teren polisportiv sunt multiple. Tinerii vor putea ieși în parc să se joace într-o zonă sigură cu echipamente moderne și să se miște în aer liber în imadiata apropiere a unei zone cu vegetație bogată. În parc au posibilitatea de a socializa într-un mediu controlat. Adulții, însoțitorii, vor avea locuri special amenajate, respectiv 180 de locuri în gradene, ce va aviza atât zona skateparkului cât și terenul polisportiv/patinoar. Imaginea zonei va avea de câștigat”, a explicat primarul Dorin Lojigan în referatul de aprobare.

Primarul Dorin Lojigan a spus că în cazul în care contractul de finanțare europeană nu se va semna, din diverse motive, investiția se va face cu bani de la bugetul local.

Foto din Arhivă.

Vezi mai jos înregistrarea ședinței de Consiliu Local:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator