fbpx

Icon Scrie un comentariu

prezentare autobuze

Azi, administrația locală a prezentat autobuzele electrice achiziționate pe bani europeni. Turdenii au avut ocazia să le vadă, să intre în ele și să intre în contact cu detalii despre proiectele europene care vor ajuta la dezvoltarea Turzii.

Este vorba despre primele 7 autobuze electrice sosite la Turda, din totalul de 20 care vor fi furnizate de o firmă din Cehia.

”Astăzi, în cadrul Zilelor Municipiului Turda, cetățenilor le-au fost prezentate autobuzele electrice care vor intra în circulație începând cu luna decembrie.

Echipa Primăriei a stat de vorbă cu turdenii interesați și i-a informat despre proiectele europene. Mulțumim tuturor cetățenilor pentru cuvintele frumoase, pentru că sunt interesați de ceea ce se întâmplă în comunitatea lor.”, a transmis administrația locală.

Achiziția autobuzelor electrice face parte dintr-un proiect mai amplu, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), finanțat de Uniunea Europeană. Pe lângă achiziția de autobuze electrice, stații de încărcare rapidă și lentă, construirea unei autobaze noi, contractul include și asfaltarea tuturor arterelor principale din Turda, lucrările începând deja cu strada 22 Decembrie 1989. Contractul de 32 de milioane de euro a fost semnat anul trecut, iar acum s-a trecut la etapa implementării.

Reușita acestui proiect a fost menționată și în presa națională.

”Turda este primul oraș din România care a achiziționat autobuze electrice cu fonduri europene, iar 7 din cele 20 se află deja la Turda. De asemenea, au început lucrările de modernizare a infrastructurii pe unul dintre cele mai importante coridoare, respectiv coridorul industrial – Strada 22 Decembrie 1989 (varianta de ieșire din oraș spre Alba Iulia). Până în anul 2022 întregul proiect va fi finalizat, astfel se vor moderniza complet 16 artere principale ale orașului, în lungime totală de peste 11 kilometri”, au publicat cei de la Libertatea.  Citeşte întreaga ştire: Municipiul Turda implementează cel mai bun Plan de Mobilitate din Europa, devansând orașe precum Milano și Manchester

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator